Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjernekirurg skriver bok om «livet-etter-døden-opplevelse»

Eben Alexander trodde pasientene hadde vrangforestillinger da de snakket om et liv etter døden. Så falt han selv i koma.

ROSA OG HVITE SKYER: Eben Alexander forteller at han plutselig var et sted hvor han var omringet av rosa og hvite skyer, og skimrende vesener. Illustrasjonsfoto: Mette Møller/Dagbladet.
ROSA OG HVITE SKYER: Eben Alexander forteller at han plutselig var et sted hvor han var omringet av rosa og hvite skyer, og skimrende vesener. Illustrasjonsfoto: Mette Møller/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finnes det egentlig et liv etter døden? Ja, mener den kjente hjernekirurgen Eben Alexander. Etter å ha tidligere ment at et liv etter døden var tull, skiftet han syn på det hele da han selv falt i koma i 2008, skriver britiske The Telegraph.

Det var en «ut-av-kroppen-opplevelse» som fikk kirurgen til å revurdere sitt tidligere standpunkt, og overbeviste ham om at det finnes en himmel. Alexander forteller avisen at den delen av hjernen hans som kontrollerer tankene og følelsene sluttet å fungere.

- Da opplevde jeg noe så ekte at det ga meg en vitenskapelig grunn til å tro på bevissthet etter døden, sier han.

Alexander har nå gitt ut boka «Proof of Heaven», og i et essay i Newsweek skriver han om hvordan han ble møtt av en vakker blåøyd kvinne et sted hvor de var omgitt av store rosa og hvite skyer, og «skimrende skapninger».

Vesener med vinger - Fugler? Engler? Disse ordene kom senere, da jeg skrev ned mine opplevelser. Men ingen av disse ordene vesenene rettferdighet, som var helt annerledes enn noe annet jeg har sett på denne planeten. De var mer... avanserte, fortsetter han.

Alexander beskriver også en lyd eller sang som han lurte på om kom fra de spesielle vesenene med vinger.

- Lyden var følbar og nesten materiell, som regn du kan føle på huden, men som ikke gjør deg våt, forklarer han.

Alexander har undervist på Harvard og en rekke andre universiteter, og har jobbet som nevrokirurg i flere tiår. Da han endelig våknet fra koma, begynte han å notere ned hva han hadde opplevd.

- Vrangforestillinger Kirurgen, som tidligere har kalt historiene fra sine pasienter om slike opplevelser for drømmetenkning, innrømmer at det hele høres utrolig ut, og skriver at han selv aldri hadde trodd på det hvis noen fortalte ham det før 2008.

- Jeg hadde vært helt sikker på at de hadde vrangforestillinger, skriver han.

Han beskriver opplevelsen som det største som har hendt ham, til og med større enn bryllupsdagen hans og dagen hans to sønner ble født.

- Jeg vet at mange av mine kollegaer holder seg til teorien som jeg holdt meg til før, teorien om at hjernen generer bevissthet og at vi lever i et univers blottet for enhver form for følelser, langt mindre en ubetinget kjærlighet som jeg nå vet at Gud og universet har for oss, sier kirurgen.

OVERBEVIST: Eben Alexander er overbevist at det finnes en himmel etter sin «ut-av-kroppen-opplevelse» i 2008. Foto: LinkedIn
OVERBEVIST: Eben Alexander er overbevist at det finnes en himmel etter sin «ut-av-kroppen-opplevelse» i 2008. Foto: LinkedIn Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media