«Hjernen bak 11. september-angrepet» vil snakke. Har «seks avsnitt» om CIA-kandidaten

Khalid Sheikh Mohammed hevder han har informasjon om Trumps kandidat til CIA-sjef, Gina Haspel.

PÅGREPET: Khalid Sheikh Mohammed ble pågrepet i Pakistan for å har orkestrert terrorangrepene 11. september 2001. Siden har han sittet i en rekke CIA-fengsler og militærbaser. Her fotografert kort tid etter pågripelsen i 2003. Foto: AP / NTB Scanpix
PÅGREPET: Khalid Sheikh Mohammed ble pågrepet i Pakistan for å har orkestrert terrorangrepene 11. september 2001. Siden har han sittet i en rekke CIA-fengsler og militærbaser. Her fotografert kort tid etter pågripelsen i 2003. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Helt siden Donald Trump 23. mars i år sa at han ønsket at Gina Haspel skulle overta jobben som CIA-direktør, har sistnevnte stått i en storm.

Til tross for at Trumps kandidat til å lede etterretningsbyrået blir beskrevet som høyt respektert internt i byrået, er det mange som har ytret bekymring over Haspels fortid. Nettopp på grunn av hennes rolle i det omstridte amerikanske torturprogrammet som ble innført etter terrorangrepene 11. september 2001.

Nå tyder mye på at mannen amerikanske myndigheter mener var hjernen bak terrorangrepene 11. september i 2001 ønsker å gjøre det hele verre for henne, skriver The New York Times.

Har seks avsnitt

Khalid Sheikh Mohammed (53), var arkitekten bak angrepet som drepte nesten 3000 uskyldige mennesker på septemberdagen i 2001.

I en begjæring til en militærdommer på Guantánamo bay - militærfangeleiren der han sitter fengslet - har Mohammed bedt om tillatelse til å dele «seks avsnitt med informasjon» om Haspel til Senatets etterretningskomité, som har jobben med å godkjenne den nye CIA-sjefen.

Det er et mysterium hva disse seks avsnittene er, og om Mohammed bare har interesse av å komme med antiamerikansk propaganda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer