«Hjernen» bak Paris-terroren døde i gårsdagens aksjon

Abaaouds kusine skal ha sprengt seg selv i lufta.

DREPT: Den 28 år gamle belgieren Abdelhamid Abaaoud pekes ut som hovedmannen bak Paris-angrepet. Han ble drept i gårsdagens aksjon i Paris-forstaden Saint-Denis. Hans kusine Hasna Aitboulahcen er identifisert som den andre døde etter aksjonen. Hun skal ha sprengt seg selv i lufta i leiligheten.
DREPT: Den 28 år gamle belgieren Abdelhamid Abaaoud pekes ut som hovedmannen bak Paris-angrepet. Han ble drept i gårsdagens aksjon i Paris-forstaden Saint-Denis. Hans kusine Hasna Aitboulahcen er identifisert som den andre døde etter aksjonen. Hun skal ha sprengt seg selv i lufta i leiligheten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frankrike bekrefter at den antatte hjernen bak Paris-terroren, belgieren Abdelhamid Abaaoud (28), var blant dem som ble drept i en politiaksjon onsdag.

Washington Post meldte først i går at Abaaoud var blitt drept i aksjonen, og siterte etterretningskilder. Statsadvokat Francois Molins opplyste da at Abaaoud ikke var blant de pågrepne under aksjonen.

De hadde da imidlertid ikke fått identifisert de to døde i leiligheten det ble aksjonert mot.

- Abdel Hamid Abaaoud er akkurat formelt identifisert ved hjelp av fingeravtrykk. Han ble drept under politiets aksjon. Det var hans lik vi fant i leiligheten, gjennomhullet av kuler, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten i Paris.

Politiet bekrefter i tillegg at den døde kvinnen i leiligheten var Abaaouds kusine. Hun skal ha sprengt seg selv i lufta.

Belgiske og franske medier melder at den kvinnelige selvmordsbomberen er Hasna Aitboulahcen. Åtte pågrepet Slik Dagbladet skrev i går, måtte påtalemyndighetene gjennomføre DNA-undersøkelser av like som ble funnet. Mannen var truffet av både granater og skudd da han ble funnet død. Totalt 5000 skudd ble avfyrt i den over sju timer lange aksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.