LEKKET FRA POLITIET: Et utvalg av de til sammen over 80 bildene som russiske nynazister hevder stammer fra norsk politis hemmelige arkiv over blitzere og antifascister. Det er disse personene russerne hevder de kommer til Oslo for å drepe eller skade. Faksimile: RUSSISK NYNAZISTISK FORUM
LEKKET FRA POLITIET: Et utvalg av de til sammen over 80 bildene som russiske nynazister hevder stammer fra norsk politis hemmelige arkiv over blitzere og antifascister. Det er disse personene russerne hevder de kommer til Oslo for å drepe eller skade. Faksimile: RUSSISK NYNAZISTISK FORUMVis mer

- Hjernene deres kommer til å ligge på asfalten i Oslo

Russiske nynazister sier de om få dager kommer til Norge for å drepe navngitte «antifascister».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske nynazister sier de innen kort tid kommer mannsterke til Oslo for å drepe navngitte «antifascister». Det meddeler lederskikkelsen i den nynazistiske gruppa Nord-Front til Dagbladet.

- De første tre gruppene kommer til Oslo etter vår feiring av 9. mai («seiersdagen» etter andre verdenskrig, red.anm.). De skal ordne ting på russisk vis; antifascistenes hjerner kommer til å ligge på asfalten i Gamlebyen, skriver Georgij «den hvite» i en e-post.

Gamlebyen har ord på seg for å ha en rekke antifascister og blitzere blant beboerne.

- Skutt og knivstukket Russerne begrunner det varslede angrepet i bydelen med at antifascistene skal ha gjennomført en rekke angrep mot russere i Norge, og at myndighetene har sett gjennom fingrene med det.

- En russer fikk ei kule i hodet eller ble stukket med kniv, hevder Georgij, som nå akter å ordne opp.

- Vi beskytter russernes nasjonale og sosiale rettigheter i hele verden. Ingen grenser stopper oss, heller ingen myndighet eller regjering, i territorier der russerne har fortjent å bo, sier han og understreker:

- For oss er et demokrati med skitne negre noe vi ikke behøver i Russland.

Lekkede politibilder Utgangspunktet for korrespondansen med russeren er publiseringen av over 80 politibilder som angivelig viser norske antifascister og blitzere, på et nynazistisk forum.

Nord-Front hevder de har fått bildene av «ekte norsk politi», og at de også har fått utlevert detaljerte personopplysninger om de avbildede mennene. Nå varsler de altså at de kommer for å ta dem.

Politiet har tidligere hevdet at bildene er forfalsket og/eller ikke viser nordmenn, men VG har brakt på det rene at en rekke av personene faktisk er norske menn som en eller annen gang har vært i kontakt med politiet som mistenkte, og at bildene dermed er lekket fra arkivet.

- Det er et beklagelig faktum, ja. Vi prøver å finne ut hvor mange nordmenn det dreier seg om, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Ingen av mennene VG har vært i kontakt med, vedkjenner seg noen tilknyting til det antifascistiske miljøet. Til avisa forteller de at bildene er tatt i forbindelse med saker helt uten relevans til Blitz og nynazisme.

- Tar forholdsregler Aas opplyser at det foreløpig er en gåte hvordan de sensitive bildene har endt opp hos russiske nynazister.

- Vi har foreløpig ingen mistenkte. Saken ligger nå hos Spesialenheten for politisaker, sier han.

Politiinspektøren sier de holder russiske nynazistfora under oppsikt, og at de tar truslene på alvor.

- Vi tar våre forholdsregler, sier han - men tror samtidig at russerne overdriver med hensyn til størrelsen på styrken.

- Jeg kan ikke helt se for meg at hundre russiske nynazister plutselig skal innta Gamlebyen.

TAR TRUSLENE PÅ ALVOR: Einar Aas, leder for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, overvåker russiske nynazistfora og tar sine forholdsregler med hensyn til det varslede angrepet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
TAR TRUSLENE PÅ ALVOR: Einar Aas, leder for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, overvåker russiske nynazistfora og tar sine forholdsregler med hensyn til det varslede angrepet. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer