Hjerneopererte seg selv

Hun må ha vært temmelig desperat kvinnen som gjennomførte en hjerneoperasjon på seg selv. Heather Perry (29) var imidlertid uheldig og skadet hjernen under operasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske kvinnen stod ikke i den milelange norske helsekøen, men valgte likevel å gjennomføre en komplisert hjerneoperasjon på seg selv, melder BBC. Hun led av kronisk tretthetssyndrom.

Heather Perry stilte seg med skapell og drill foran et speil, med et fjernsynsteam som publikum. Operasjonen ble gjort i USA, fordi det ikke er ulovlig å gjøre slikt der.

Drill og skapell

Hun startet med å gi seg selv en lokalbedøvelse. Deretter brukte hun skapellen til å skjære bort et stykke av huden på skallen.

Deretter startet hun opp drillen for å bore seg gjennom hodeskallen. Men da gikk det alvorlig galt. Drillen gikk gjennom hodeskallen og skadet membranen som beskytter hjernen.

Dermed bar det til sykehus for å få profesjonell medisinsk hjelp for å rette opp skadene den 20 minutter lange «gjør det selv»-operasjonen hadde påført henne.

- Måtte gjøre noe radikalt

- Jeg er den første til å innrømme at det høres helt latterlig ut, men jeg følte at noe radikalt måtte gjøres, sier Heather Perry selv etter operasjonen.

Det hører også med til historien at kvinnen sier at hun føler seg bedre etter operasjonen. Meningen med slike operasjoner er at blodet skal flyte friere rundt hjernen, noe som skal føre til økt konsentrasjon og våkenhet.

Slektninger og venner prøvde å få stanset operasjonen, men til ingen nytte, siden det ikke er ulovlig å gjennomføre «gjør det selv»-operasjoner i USA. Britiske leger nektet å gjennomføre inngrepet.

ernst.larsen@dagbladet.no

DRILL OG SKAPELL: Ved et uhell kom boremaskinen for langt inn i skallen og skadet membranen som omgir hjernen.