Hjerneskadde Øyvind (27) knuste Gjensidige i retten

Øyvind Aarstad (27) fra Trøgstad tilkjent millionerstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette betyr at vi kan ta med sønnen vår på en skikkelig ferie. Dette vil føre til en mye bedre hverdag for Øyvind. Nå kan han få være mye mer aktiv, sier faren Henning Aarstad til Dagbladet.no.

For få dager siden mottok de dommen som ifølge foreldrene kan gi ham et verdig liv. Han ble nemlig tilkjent 3 163 000 kroner i tillegg til de 5,8 millionene han fått fra før fra Gjensidige Forsikring i erstatning.

Les også: - Vi har mista den gutten vi hadde

Mangler impulskontroll

8. februar 2000: Øyvind Aarstad (19) fra Trøgstad kjørte en alternativ vei hjem fra jobb. Det var glatte og humpete kjøreforhold. Den bil- og motorsportinteresserte gutten kom over i venstre veibane og kolliderte med en møtende bil idet han kom over en bakketopp.

Aarstad kom fra ulykka med livet i behold, men med alvorlige hodeskader som gjorde han såkalt hundre prosent invalid pluss, slik det fremkommer av dommen fra Heggen og Frøland tingrett.

Det spesielle med Øyvind er at han mangler impulskontroll. Han kan slå, bite og ødelegge alt som møter ham på sin vei. I dag er han 27 år og han trenger menneskelig bistand 24 timer i døgnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer