Hjertebabyen døde

Oslo : Den nyfødte babyen som ble hjerteoperert på Rikshospitalet tirsdag døde i går, bare fire dager gammel. Norske leger vil fortsette å operere barn som blir født med den sjeldne hjertelidelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nyfødte gutten fra Alta var den første på ti år som ble operert for lidelsen hypoplastisk venstre hjertesyndrom av norske leger i Norge.

Sjeflege Arnt Jakobsen ved Rikshospitalet sier at den videre behandlingen i Norge av slike hjertebarn skal fortsette som planlagt. Det norske legeteamet som utfører disse operasjonene vil holde kontakt med den amerikanske kirurgen William Norwood, som var til stede under operasjonen på Rikshospitalet tirsdag.

- Det vi har vært vitne til er tragisk, som det alltid er når et barn dør. Men HVHS er en dramatisk hjertemisdannelse. Ubehandlet dør alle disse barna, og selv når de mest erfarne legene opererer disse barna, så lever ikke mer enn noe over halvparten av dem opp. Operasjonen er svært risikofylt og teknisk vanskelig, med mange vanskeligheter i den postoperative fasen, sier Jakobsen.

Gutten som døde i går, ble født søndag. Hvert år fødes mellom 10 og 15 barn med HVHS i Norge, det vil si at de blir født helt eller delvis uten venstre hjertekammer.

Lasse Fagereng, som ble født i 1987, ble det første norske barnet som overlevde denne typen operasjon. Han er siden blitt kalt «Lasse liten».

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer