Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjertebabyen har det bra

Tilstanden til den nyfødte gutten som ble operert for en sjelden og svært alvorlige hjertelidelse tirsdag, er stabil og tilfredsstillende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De første to-tre døgnene etter operasjonen er de mest kritiske, og det er fortsatt for tidlig å si om gutten vil klare seg, opplyser kirurg Egil Seem ved Rikshospitalet. Det var han som ledet den store operasjonen på Rikshospitalet.

Babyen er født med den sjeldne sykdommen hypoplastisk venstre hjertesyndrom. Inntil nylig var sjansene for å overleve svært små. I morgen ettermiddag eller lørdag vil legene trolig vite mer om guttens sjanser.

Operasjonen tirsdag var den første i sitt slag i Norge på ti år. Lenge er disse hjertebarna blitt operert i utlandet. Lasse «Lasse-liten» Fagereng var det første norske barnet som overlevde denne typen operasjon.

Før 1989 ble åtte barn med samme medfødte hjertefeil operert i Norge, men ingen av dem overlevde. Hvert år får om lag ti av de 60.000 nyfødte i Norge diagnosen hypoplastisk venstre hjertesyndrom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media