Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjertebarnet overlevde ikke

Den nyfødte gutten fra Alta som ble hjerteoperert på Rikshospitalet i Oslo tirsdag, døde i ettermiddag. Årsaken var sviktende funksjon i hjertemusklene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille gutten ble født søndag med den sjeldne og svært alvorlige hjertelidelsen hypoplastisk venstre hjertesyndrom (HVHS).

Senest tirsdag opplyste kirurg Egil Seem ved Rikshospitalet at guttens tilstand var stabil og tilfredsstillende, men at det fortsatt var for tidlig å si om han ville klare seg. Det var han som ledet det norske teamet som utførte den store operasjonen, som var den første av sitt slag i Norge på ti år.

Til stede under operasjonen var også et amerikansk team med kirurgen William Norwood i spissen. Han har bidratt til å lære opp de norske legene som i fremtiden skal operere slike barn i Norge.

Hvert år får om lag ti av de 60.000 nyfødte i Norge diagnosen hypoplastisk venstre hjertesyndrom. Før 1989 ble åtte barn med denne hjertefeilen operert i Norge, men ingen av dem overlevde. Lenge er disse hjertebarna derfor blitt sendt til USA og Sveits for å bli operert.

Lasse «Lasse-liten» Fagereng ble det første norske barnet som overlevde denne typen operasjon. Han ble operert i USA av Norwood.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media