Hjertekirurg: Jeltsin er bare forkjølet

En ledende russisk hjertekirurg tilbakeviste torsdag påstander om at Boris Jeltsins sykdomsfravær har noen sammenheng med presidentens hjerteoperasjon og sa at det er snakk om en «banal forkjølelse».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeltsin ble i går innlagt på det samme eksklusive sanatoriet som han oppholdt seg på mens han kom til hektene etter en hjerteoperasjon i november i fjor. Ifølge Kreml lider han av en luftveisinfeksjon som han pådro seg under besøket i Stockholm i forrige uke.

Det var avisen Washington Post som i dag hevdet at den 66 år gamle Jeltsin er blitt rammet av et nytt hjerteinfarkt.

- Det er veldig alvorlig. Det gjelder virkelig hjertet, skrev avisen, som hadde en diplomat og en anonym person som kilder.

Ytterligere en person, som ifølge avisen har nær kontakt med den russiske regjeringen, sier til avisen at sannheten om Jeltsins tilstand blir holdt hemmelig, og at det ikke dreier seg om en enkel forkjølelse.

TV-bilder

Russisk fjernsyn viste i dag bilder av Jeltsin på Barvikha-sanatoriet. Han ruslet rundt i strikkegenser og snakket med sjefen for president-administrasjonen, Valentin Jumasjev.

Kreml har ved tidligere anledninger forsøkt å hemmeligholde opplysninger om Jeltsins helsetilstand. Etter den første runden i presidentvalget i fjor måtte han avlyse en del av programmet fordi han angivelig hadde fått en halsinfeksjon. I virkeligheten hadde han blitt rammet av sitt tredje hjerteinfarkt på to år.

Avviser

Men professor Renat Aktsjurin ved Russland kardiologiske senter tilbakeviste torsdag påstandene om at det dreier seg hjerteproblemer denne gangen.

- Jeg er absolutt ikke bekymret, og føler meg trygg på statssjefens helsetilstand. Han er rammet av en banal forkjølelse. Infeksjonen har ingen sammenheng med hjerteoperasjonen, sa han. Aktsjurin ledet legeteamet som opererte Jeltsin.

(NTB)

IKKE SYK: President Boris Jeltsin fotografert på Barvikha-sanatoriet i dag. En hjertekirurg tilbakeviser påstander om at han er alvorlig syk.