Hjerteknuser med ølboks gikk til topps

Her er hopplandslagets «Titanic»-favoritt. - Det var en helt uvirkelig beskjed å få, sier den siste finalisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To finalister er allerede klare. Nå mangler bare én, før tre personer braker sammen og kjemper om en tur i miniubåt ned til 3800 meters dyp og vraket av «Titanic» i konkurransen «Det store dykket».

Mens Øyvind Furuhatt og Christian Slettbakk måtte kjempe seg gjennom nervepirrende semifinalerunder før jul, ble den tredje finalisten - en såkalt «wildcard» - valgt direkte ut av hopplandslaget, som har sett over de innsendte videobidragene på detstoredykket.no.

KAN FÅ SE «TITANIC»: «Titanic»-finalist Stian Servoss (24) og sønnen Frej (4 mnd) - hovedrolleinnehaveren i vinnerfilmen som brakte pappa rett til finalen. Foto: PRIVAT
KAN FÅ SE «TITANIC»: «Titanic»-finalist Stian Servoss (24) og sønnen Frej (4 mnd) - hovedrolleinnehaveren i vinnerfilmen som brakte pappa rett til finalen. Foto: PRIVAT Vis mer

Etter en improvisert trommevirvel fra hotellsenga, falt hopplandslagets valg på videoen «Det varer aldri lenge nok» med hjerteknuseren Frej (4 mnd), skapt av Stian Servoss (24) fra Bergen.

Han går nå rett til den store, spektakulære finalen mot de to andre, som arrangeres om bord et av Sjøforsvarets fartøyer i løpet av januar. 

Skrek i telefonen - Kjæresten min skrek i telefonen da hun fikk høre at vi hadde vunnet, sier Servoss etter å ha fått den gledelige beskjeden. Han hadde på forhånd gitt opp håpet om å vinne et tolv dager langt opphold på forskningsskipet «Akademik Keldysh» og et dykk ned til «Titanic».

- Det var en helt uvirkelig beskjed å få. Jeg så at jeg ikke var blant dem med flest stemmer, og hadde ikke forventet dette. Det er nesten til å få dårlig samvittighet over. De andre har jo stresset sånn for å få flere tusen stemmer på videoene sine, sier Servoss til Dagbladet.

Det var en kompis som tipset ham om konkurransen, som arrangeres i samarbeid mellom RiksTVNational Geographic Channel og Dagbladet, i tillegg til Norsk Maritimt Museum og Sjøforsvaret som bidrar i finalene.

Vanskelig å filme Servoss, som til daglig arbeider med kinoreklame som tekniker, sier det bare tok noen timer å lage vinnerfilmen med sønnen, som nå er fire måneder gammel, i hovedrollen.

- Hele ideen var egentlig veldig impulsiv. Det er vanskelig å filme barn, særlig om man ønsker at de skal utføre spesielle handlinger. Dess yngre, jo verre. Han var under to måneder gammel da jeg lagde filmen, så det var en utfordring i den forstand, sier han.

Ikke redd Dersom Servoss går seirende ut av finalen, kommer han til å ta med kjæresten Astrid Olsson på det nesten to uker lange oppholdet om bord forskningsskipet. Seilasen avsluttes med et dykk ned til vraket - på 3800 meters dyp - i en liten og svært trang ubåt.

Han har ingen kvaler med å påta seg oppdraget og farene det medfører.

- Neida, jeg er ikke redd for det, sier han.