Hjerteknuserne fikk nye liv

Hele verden fulgte med på operasjonen som skulle gi de to siamesiske tvillingene Maria de Jesus og Maria Teresa Quiej Alvarez nye liv. I dag fikk to friske og glade småjenter endelig forlate sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6. august i fjor lå de 17 måneder gamle jentene fra Guatemala 23 timer på operasjonsbordet på Mattels barnesykehus ved University of California, Los Angeles. Tilstanden til jentene, som var sammenvokste i hodet, var til tider kritisk.

Men to dager etter operasjonen kom de første oppløftende tegnene: Den ene jenta begynte å blunke.

Avskjedsfest

I dag, åtte måneder etter at de først ble lagt inn på sykehuset, er jentene på vei hjem. Akkurat nå holdes det en stor avskjedsfest på sykehuset. Der deltar begge jentene, foreldrene og alt det medisinske personalet som har hjulpet jentene til et nytt liv.

Litt seinere i dag setter hele familien seg på flyet som bruker fem timer på å bringe dem tilbake til Guatemala City.

Vi klarte å vise at det umulig er mulig, sier doktor Gerald Levy stolt til nyhetsbyrået Associated Press.

Mer tid

Maria og Maria kunne egentlig blitt skrevet ut for en måned siden, men helsemyndighetene i Guatemala trengte mer tid for å forberede oppfølgingen av jentene.

Leger mener årsaken til at det fødes siamesiske tvillinger er at egget som deler seg når man får eneggede tvillinger, ikke klarer å bli helt skilt.

Bare 35 prosent av alle siamesiske tvillinger overlever lenge nok til å feire ettårsdag. I 40 prosent av tilfellene er ungene dødfødte, melder CNN.

FØR: Maria de Jesus Alvarez (t.h) og Maria Teresa måtte gjennom en 23-timers operasjon. Tilstanden var til tider kritisk.
ETTER: Maria de Jesus Quiej Alvarez (R) strekker seg etter søsteren Maria Teresa. I dag er de på vei hjem til Guatemala.