«Hjertelig til lykke - din sønn er nå i paradis»

Mor fikk bisarr beskjed om sønnens (19) død som IS-frivillig.

RINGTE PÅ DØRA: Menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria. Her veiver en IS-soldat med det svarte flagget på torget i den irakiske byen Mosul. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
RINGTE PÅ DØRA: Menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria. Her veiver en IS-soldat med det svarte flagget på torget i den irakiske byen Mosul. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): To menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria.

Psykisk labil Opptrinnet skal ifølge Hamburger Morgenpost ha skjedd for få uker siden. 

Nå har IS lagt ut video med neste vestlige fange de utpeker som offer - amerikaneren Peter Edward Kennig.SpiegelOnline beskriver Ulf R. som en psykisk labil gutt med vanskelig oppvekst bak seg.

For et år siden skal han - rett før 18-årsdagen sin - ha konvertert til islam og sluttet seg til en radikal moske i Hamburg.

I fjor høst avbrøt han utdannelsen til sosialpedagogisk assistent tre uker før eksamen, og dro sammen med en kamerat til Tyrkia.

Ba mor rydde De to skal oppholdt seg et par måneder i en syrisk treningsleir, før Ulf R. rett før jul i fjor dukket opp i hjembyen. Der kontaktet han moren sin og ga henne beskjed om at hun kunne gi bort klærne og de andre tingene hans, og at han var likeglad med hvordan hun kvittet seg med sakene. Umiddelbart etterpå reiste han tilbake til Tyrkia for å ta seg over grensa til Syria eller Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer