«Hjertelig til lykke - din sønn er nå i paradis»

Mor fikk bisarr beskjed om sønnens (19) død som IS-frivillig.

RINGTE PÅ DØRA: Menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria. Her veiver en IS-soldat med det svarte flagget på torget i den irakiske byen Mosul. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
RINGTE PÅ DØRA: Menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria. Her veiver en IS-soldat med det svarte flagget på torget i den irakiske byen Mosul. Foto: REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): To menn ringte en dag på døra hjemme hos mora til Ulf R. (19) i Hamburgs bydel Altona. «Hjertelig til lykke. Sønnen din er nå i paradiset», sa de - og gikk sin vei. I klartekst betydde budskapet at Ulf R. er drept på IS' side i Irak eller Syria.

Psykisk labil
Opptrinnet skal ifølge Hamburger Morgenpost ha skjedd for få uker siden. 

Nå har IS lagt ut video med neste vestlige fange de utpeker som offer - amerikaneren Peter Edward Kennig.

SpiegelOnline
beskriver Ulf R. som en psykisk labil gutt med vanskelig oppvekst bak seg.

For et år siden skal han - rett før 18-årsdagen sin - ha konvertert til islam og sluttet seg til en radikal moske i Hamburg.

I fjor høst avbrøt han utdannelsen til sosialpedagogisk assistent tre uker før eksamen, og dro sammen med en kamerat til Tyrkia.

Ba mor rydde
De to skal oppholdt seg et par måneder i en syrisk treningsleir, før Ulf R. rett før jul i fjor dukket opp i hjembyen. Der kontaktet han moren sin og ga henne beskjed om at hun kunne gi bort klærne og de andre tingene hans, og at han var likeglad med hvordan hun kvittet seg med sakene. Umiddelbart etterpå reiste han tilbake til Tyrkia for å ta seg over grensa til Syria eller Irak.

Grep fire
SpiegelOnline rapporterer at om lag 40 unge ekstremister fra Hamburg for tida oppholder seg som «jihad-turister» i Midtøsten.

Ytterlige fire unggutter i alderen 14 til 17 år ble i forrige uke holdt tilbake på flyplassen i Hamburg da de var på vei til Tyrkia - åpenbart for å melde seg hos IS.

Totalt 400 tyskere skal for tida befinne seg som frivillige i Syria eller Irak, 40 er drept og ytterligere om lag 100 har vendt tilbake til Tyskland etter å ha deltatt på IS side i kamphandlinger.

Grundig narret
Spiegel-TV har fått fatt i en video som viser to gutter fra Mainz, da de den 6. juni i år falt i hendene på folk fra en hemmelig tjeneste i den syriske regjeringshæren.

Guttene trodde at de allerede befant seg hos IS, og gjentok uavlatelig at de var kommet for å drepe, drepe, drepe.

19-åringen med marokkansk bakgrunn ramset opp hvilke folkegrupper og trosretninger han personlig var beredt til å ta livet av, mens den 15 år gamle tyske konvertitten var helt enig, og tilføyde at også alle vantroe hører med på dødslista deres.

Han sier om seg selv at han inntil for et år siden var personlig kristen, men at han hadde meldt overgang til islam - og nå var «klar til å gjøre jihad».

Alvorlig siktelse
Etter å ha avslørt for guttene hvem de fant seg hos, ble de av syrerne kjørt til grensa og overlatt tyrkiske kolleger - som nylig sendte begge i retur til Tyskland. 

Begge er på frifot, men er siktet etter en terrorparagraf som handler om å ha forberedt «en alvorlig voldshandling som ville satt staten i fare».

 VARSEL OM NESTE OFFER:  IS la fredag ut en video med varsel om at den amerikanske statsborgeren Peter Edward Kassig- tidligere soldat og nå hjelpearbeider - Peter Edward Kassig blir neste offer. Han vil ikke bli spart selv om ifølge familien har konvertert til islam under fangenskapet. Foto: Sosiale medier/Reuters/NTB Scanpix.
VARSEL OM NESTE OFFER: IS la fredag ut en video med varsel om at den amerikanske statsborgeren Peter Edward Kassig- tidligere soldat og nå hjelpearbeider - Peter Edward Kassig blir neste offer. Han vil ikke bli spart selv om ifølge familien har konvertert til islam under fangenskapet. Foto: Sosiale medier/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer