- Hjerteløst og umenneskelig

- Helseministeren er en fundamentalist, tordner sosialkomiteens leder John I. Alvheim (Frp) etter Dagfinn Høybråtens (KrF) nei til å gi Mehmet beinmargstransplantasjon fra en kommende bror eller søster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Brevet fra statsråden er særdeles skuffende, men ikke overraskende. Høybråten tar et ideologisk standpunkt. Standpunktet er umoralsk og hjerteløst i forhold til familien, og jeg vil anbefale at familien sier nei til forslaget om videre utredning av Mehmet i Italia, sier Alvheim til NTB.

Alvheim sier at avgjørelsen etter hans mening underbygges av ren og skjær fundamentalisme, og at den ikke er faglig begrunnet på noen god måte.

Fremskrittspartiet har foreslått å endre loven slik at det kan gis dispensasjon i Mehmets tilfelle. Nå vil Alvheim overveie å utvide forslaget til å gjelde hele paragrafen om preimplantasjonsteknikk.

Forslaget fra Frp er til behandling i sosialkomiteen som skal avgi innstilling 1. april. Alvheim setter sin lit til at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil bruke tiden godt slik at de kan bli flertall for forslaget.

(NTB)