Ut mot Molde-ordfører:

- Hjerteløst

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) mener Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) må komme med en uforbeholden unnskyldning til Oslos befolkning.

OSLO-ORDFØRER: Marianne Borgen går ut mot Molde-ordfører Torgeir Dahl (H). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
OSLO-ORDFØRER: Marianne Borgen går ut mot Molde-ordfører Torgeir Dahl (H). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) går hardt ut mot Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) etter Dahls angrep på måten Oslo kommune og byrådsleder Raymond Johansen har håndtert coronapandemien.

- Jeg vil be om at Molde-ordføreren kommer med en uforbeholden unnskyldning til Oslos befolkning. Hans angrep på Oslos befolkning er både sårende, hjerteløst, og det vitner om stor kunnskapssvikt, sier Borgen til Dagbladet.

- Farlig og splittende

- Oslos befolkning har tatt et stort ansvar under pandemien, og har levd med restriksjoner i lang tid. Jeg er utrolig stolt over den innsatsen som Oslos befolkning har tatt, og mener Oslos tiltak også har hatt stor betydning for resten av landet, fortsetter Borgen overfor Dagbladet.

Hun mener Oslos innbyggere fortjener støtte.

- De fortjener støtte og en klapp på skuldra. Ikke det politiske spillet som Molde-ordføreren har startet. Jeg er opprørt over det politiske spillet det har startet, og mener det er både farlig og splittende.

- Reagerte sterkt

Borgen sier at hun ikke har sett et liknende angrep tidligere.

- Jeg reagerte sterkt og trodde nesten ikke det jeg leste i helga, legger hun til.

Torgeir Dahl har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag morgen og formiddag.

NTB meldte tidligere tirsdag at Molde-ordføreren Dahl sier han hadde fire telefonsamtaler på til sammen 28 minutter med statssekretær Peder Weidemann Egseth (H) lørdag og søndag.

- Om det er riktig det som har kommet fram i media er det også veldig alvorlig. Da har også regjeringen bidratt til en splittende og farlig dreining, sier Oslo-ordføreren til Dagbladet.

Erna Solberg har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag morgen og formiddag.

Mandag sa Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen at ingen i partiets kommunikasjonsavdeling hadde vært i dialog med Dahl før utspillet. Egseth er en del av regjeringsapparatet, ikke Høyres kommunikasjonsavdeling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer