Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjerterått

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • NRK Dagsrevyen kunne torsdag fortelle om en ettårig kosovoalbansk gutt på Lillehammer sykehus. Han er født med klumpfot på begge beina, og må gjennomgå flere operasjoner og flere behandlinger, dersom han noen gang skal kunne gå og fungere normalt. Legene forteller at det ikke er noe medisinsk problem å gjøre barnet helt funksjonsdyktig, men det tar tid. Den tida nekter Justisdepartementet gutten å få. Han skal ut av landet sammen med sin familie. Dermed nektes ikke familien bare opphold i Norge, ettåringen nektes et funksjonsdyktig liv. For i Kosovo finnes ikke den samme ekspertisen eller de samme mulighetene til hjelp. Som om det skulle spille noen rolle for norske myndigheter.
  • Det eneste som hindrer at gutten får et menneskeverdig liv, er prinsipprytteri hos utlendingsmyndighetene. Men det bør også være et prinsipp i dette landet at man tar menneskelige hensyn - ikke minst til barn.