- Hjerteskjærende å høre på jenta

Krimforfatter Knut Faldbakken bruker Øygard-saken som inspirasjon til sitt neste bokprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Den fornærmede jenta i (17) i Øygard-saken har forklart seg de påståtte overgrepene begått av tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard.

Følg siste utvikling fra retten i vårt Nyhetsstudio.

På bakerste rad har krimforfatter Knut Faldbakken og hørt på forklaringene.

- Det er hjerteskjærende å høre på og kan ikke være lett for henne med dommere, jury, advokater, tiltalte og et helt pressekorps som følger med. Man får en veldig medfølelse, sier Knut Faldbakken til Dagbladet.

Han understreker at han tar ikke stilling til skyldspørsmålet og sier han skal høre tilalte Rune Øygards forklaring også.

- Men han er en stor mann og hun ei lita, spinkel jente, sier forfatteren.

Og det er slik detaljer Knut Faldbakken er i Eidsivating lagmannsrett. Han avslører at han følger saken som research til han neste sak som etter planen skal ha en lengre rettssak-sekvens.

- Jeg skriver ikke om Øygard-saken, men jeg er ute etter detaljene og følelsen av å være i lagmannsretten, sier han.

- Det er noe helt annet å være til stede og følge dramatikken der det skjer, enn å følge mediene, sier han.

RETTEN I DAG: Her er fornærmede og hennes bistandsadvokat Nina Braaten Hjortdal i bakgrunn og forbereder rettsdagen i dag tidlig. I forgrunn gjør Øygards forsvarere Martin Eiebakke og Mette Yvonne Larsen det samme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
RETTEN I DAG: Her er fornærmede og hennes bistandsadvokat Nina Braaten Hjortdal i bakgrunn og forbereder rettsdagen i dag tidlig. I forgrunn gjør Øygards forsvarere Martin Eiebakke og Mette Yvonne Larsen det samme. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer