Ulykke i USA

Hjerteskjærende start på livet

Høygravide Samantha Russell mistet nylig livet i en bilulykke. Morens liv sto ikke til å redde, men lille Mac på 33 uker overlevde.

OVERLEVDE: Etter to måneder på sykehuset kunne pappa Brandon Russell ta med lille Mac hjem, men uten mamma. Foto: Brandon Russell/Facebook
OVERLEVDE: Etter to måneder på sykehuset kunne pappa Brandon Russell ta med lille Mac hjem, men uten mamma. Foto: Brandon Russell/Facebook Vis mer
Publisert

Etter nesten to måneder på sykehuset kunne pappa Brandon Russell endelig reise hjem med sin nyfødte sønn, Mac.

I en TikTok-video delt av den nybakte pappaen, får man bli med på nyfødte Macs første biltur hjemme i byen Wichita i Kansas i USA. Pappa Brandon takker også sykepleierne på Wesley Medical Center.

Brandons kone, Samantha Russell, omkom i en i bilulykke da hun var høygravid. Ulykka skjedde etter en politijakt hvor en person kjørte på rødt lys og krasjet inn i tre biler, skriver Kansas Wichita News.

DØDE: Samantha Russell var 33 uker på vei da hun døde i en tragisk bilulykke tidligere i sommer. Foto: Brandon Russell/Facebook
DØDE: Samantha Russell var 33 uker på vei da hun døde i en tragisk bilulykke tidligere i sommer. Foto: Brandon Russell/Facebook Vis mer

Reddet barnet

Politiet i Wichita opplyste at den mistenkte personen var etterlyst for et væpnet ran tidligere samme dag. Underveis i biljakten valgte de å stoppe forfølgelsen med hensyn til trafikksikkerheten, skriver The Wichita Eagle. Den mistenkte kjørte videre og endte kjøreturen brutalt ved å kjøre på rødt lys i et veikryss.

I veikrysset var 22 år gamle Samantha, som var gravid i åttende måned med termin i august. Hun ventet på å ta til venstre i ettermiddagstrafikken, da bilen hun kjørte ble truffet.

Hun ble fraktet til sykehus, der livet ikke sto til å redde. Men legene klarte å redde livet i magen.

- Ord kan ikke beskrive eller uttrykke følelsene som går gjennom alles hoder i dag, etter hendelsen som fant sted 6. juli. Sammy ble tatt fra oss, men etterlot den vakreste gaven av liv. Samantha hadde blitt en fantastisk mamma, skrev Brandon i et Facebook-innlegg dagen etter ulykka.

OVERRASKENDE FØDSEL: Politiet fikk en spesiell dag på jobben da de fikk denne telefonen. Video: Hillsborough County Sheriff’s Office. Vis mer

- Fortjente ikke å dø

Paret var gift, og hadde nylig kjøpt seg et hus. Samantha jobbet som eiendomsmegler og solgte håndtrykte smykker på nett, mens Brandon jobber i luftforsvaret. Samantha var den eneste som døde i sammenstøtet, skriver The Wichita Eagle.

- Hun var en tvers gjennom en god person, som ikke fortjente å dø på grunn av en uforsvarlig sjåfør. Med alt det sagt, ønsker jeg at alle som leser dette skal bruke en stund på å verdsette og elske de spesielle personene rundt seg, som ingen kan erstatte. Mens de ennå er her, skriver småbarnsfaren på Facebook.

En innsamling for å hjelpe Russell-familien med utgifter er blitt opprettet. Det har fram til nå blitt samlet inn over 120 000 dollar, noe som tilsvarer over en million norske kroner.

- Du vet aldri hva som vil skje. Lev hver dag til det fulleste, avslutter Brandon Facebook-innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer