Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjerteskjærende video: - Vi har aldri sett en så ung orangutang oppføre seg som dette

Skal ha blitt behandlet som et kosedyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Babyorangutangen Joss holder rundt seg selv i mangel på omsorg fra andre.

Det hjerteskjærende videoklippet er lagt ut av International Animal Rescue (IAR), en frivillig organisasjon som redder dyr utsatt for mishandling.

- Hun klemmer konstant på seg selv fordi hun savner den fysiske kontakten og omsorgen hun fortsatt egentlig skulle fått av moren sin, konkluderte veterinær Jaclyn Eng i IAR etter å ha observert den lille ungen.

Joss' tidligere eier bodde på øya Borneo i Sørøstasia.

Han overleverte henne til IAR da han ble klar over at det ikke var lovlig å ha en orangutang som kjæledyr. Selv sier han at han kjøpte ungen fordi han syntes synd på henne.

Ifølge IAR er Joss foreldreløs. Hun skal ha blitt behandlet som en leke eller et kosedyr av barna til den tidligere eieren.

UTSULTET: Babyorangutangen klynger seg til den svært underernærte moren sin etter å ha blitt funnet av International Animal Rescue i november i fjor. Foto: AFP PHOTO / INTERNATIONAL ANIMAL RESCUE / HERIBERTUS
UTSULTET: Babyorangutangen klynger seg til den svært underernærte moren sin etter å ha blitt funnet av International Animal Rescue i november i fjor. Foto: AFP PHOTO / INTERNATIONAL ANIMAL RESCUE / HERIBERTUS Vis mer

- Livet hennes fram til nå må ha vært veldig traumatisk og stressende. Teamet vårt har aldri sett en så ung orangutangbaby oppføre seg som dette, fortsetter Eng.

Ifølge IUCNs rødliste er Borneo-orangutangen en svært utrydningstruet art.

Tall fra mellom 2000 og 2003 tilsier at det finnes 45.000-69.000 igjen av dem på Borneo, men antallet skal angivelig ha sunket i løpet av de siste årene.

I november offentliggjorde IAR bilder av en orangutangunge som klynger seg til morens mishandlede kropp.

Som følge av skogbrann i Indoneisa hadde mor og datter havnet i en landsby på jakt etter mat. Innbyggerne skal ha forsøkt å binde henne fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media