Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjerteskjærende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordføreren i Ballangen snudde på direkte på NRK Dagsnytt: 97 år gamle Hjørdis Utnes får likevel sykehjemsplass. Seniorsaken hadde varslet politianmeldelse av Ballangen kommune i Nordland for grovt brudd på kommunehelseloven. 97-åringens pårørende har lenge fortvilet. Den eldre kvinnen klarer ikke lenger å ta vare på seg selv. Flere ganger er hun blitt funnet utenfor omsorgsboligen i bare nattklær. Familiens kamp for fast sykehjemsplass for Hjørdis, har pågått i flere år. I går morges avviste ordfører Anne-Rita Nicklasson kritikken og viste til «faglige vurderinger».

Høyre-ordføreren viste deretter handlekraft. Men det skjer først når saken gjennom media vekker oppsikt på riksplan. De pårørende som selv begynner å dra på åra, har altså ikke blitt hørt. Saken viser med tydelighet og grellhet, hvor vanskelig det er å få sykehjemsplass i dag. Hvis en kvinne som snart er 98 år, ikke skal få plass, hvem skal da få plass? Det er nærliggende å påstå at Ballangen kommunen har utnyttet pliktoppfyllende pårørende for å spare penger. Strikken tøyes skammelig langt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media