Dyster milepæl i USA:

- Hjerteskjærende

USA har passert 500 000 coronadødsfall. I natt ble det holdt ett minutts stillhet, og tent lys utenfor Det hvite hus til minne om dem som har mistet livet.

USA: USAs president Joe Biden, førstedame Jill Biden og visepresident Kamala Harris og hennes mann Doug Emhoff holdt ett minutts stillhet utenfor Det hvite hus natt til tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag norsk tid holdt USAs president Joe Biden en tale hvor han mintes de 500 000 amerikanerne som har mistet livet knyttet til coronapandemien i USA.

Fra talerstolen sa Biden:

- Det er flere liv som har gått tapt for dette viruset i USA enn i noen annen nasjon, sa en tydelig preget president, som omtalte den dystre milepælen som «hjerteskjærende» og «dyster».

- Jeg ber alle amerikanere om å minnes dem vi har mistet og de etterlatte. Jeg ber også om at vi fortsetter å være årvåkne, holder avstand til hverandre, bruker munnbind og sier ja til vaksine, fortsatte han.

- Jeg vet hvordan det er

Til dem som har mistet noen under pandemien sa han følgende:

- De er aldri virkelig borte. De vil alltid være en del av hjertet ditt.

- Jeg vet hvordan det er, la han til, en tydelig referanse til de tragediene Biden har opplevd.

Presidenten mistet sin første kone, og deres ett år gamle datter i en bilulykke i 1972. I 2015 døde sønnen hans Beau av hjernekreft.

I talen oppfordret presidenten også landet til å stå sammen mot pandemien, og understreket viktigheten av «å kjempe sammen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer