Spydeberg-dødsfallene:

- Hjerteskjærende

Bistandsadvokaten til jenta som ble fraktet til sykehus etter funnet av de to døde jentene i Spydeberg, forteller at situasjonen føles surrealistisk for henne.

FUNNET DØDE: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold ble funnet livløse i en leilighet i Spydeberg natt til søndag. Foto: Freddie Larsen / NTB
FUNNET DØDE: Tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold ble funnet livløse i en leilighet i Spydeberg natt til søndag. Foto: Freddie Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var natt til søndag at tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) fra Indre Østfold ble funnet livløse i en leilighet i Spydeberg. Politiet mistenker at de døde som følge av en overdose narkotika.

16-åringen ble funnet i samme leilighet og ble kjørt til sykehus.

- Hele situasjonen er helt forferdelig og føles surrealistisk. Det er vanskelig å akseptere at det er realiteten men hun vet at det er det. Det er hjerteskjærende å vite at de er døde, sier bistandsadvokat Hilde Jæger til Dagbladet på vegne av 16-åringen.

Nære venner

Jæger forteller at 16-åringen var venn med de to avdøde jentene og hadde mye kontakt med dem.

- Hun bodde sammen med den ene og det var hennes nærmeste venn. Hun er veldig lei seg for at de er døde. Hun er knust og fortvilet. Det er vanskelig for henne å forklare og sette ord på sorgen, sier Jæger.

SISTE: Dette vet vi om dødsfallene til de 16 år gamle tvillingsøstrene Mille Andre og Mina Alexandra Hjalmarsen i Spydeberg i Indre Østfold. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Bistandsadvokaten forteller videre at 16-åringen får helsehjelp på sykehus, men at hun er planlagt utskrevet i nærmeste framtid.

- Det er planlagt at hun skal tilbake til institusjonen. Hun er under barnevernets omsorg, sier Jæger.

- Betyr mye

Bistandsavokaten forteller at 16-åringen setter pris på støtten hun har sett til venner og familie av de avdøde jentene.

- Hun har sett kommentarer som ønsker henne selv godt. Det betyr også utrolig mye for henne, forteller Jæger.

16-åringen har status som vitne i saken.

To menn, en mann i 20-åra og en ung mann i tenåra, er siktet i saken. Begge nekter straffskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer