Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjertestarter med flatt batteri

Først fant ikke de ansatte på sykestua hjertestarteren. Da den omsider ble funnet og fraktet til mannen som hadde fått hjertestans, virket ikke batteriene. Pasienten fra Gryllefjord i Troms døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var pasientens nabo, Inge Eide, som fant mannen livløs i sitt hjem lørdag kveld. En sykepleier som var leieboer hos mannen startet umiddelbart gjenopplivning, mens Eide tilkalte lege og ambulanse.

Ifølge Troms Folkeblad ankom legen stedet etter få minutter, mens ambulansesjåfør Kjetil Hansen dro de sju kilometerne til Gryllefjord sykestue for å hente en hjertestarter som var plassert der.

- Personalet på sykestua visste ikke at hjertestarteren var plassert der. Jeg måtte lete den fram selv, forteller Hansen til Troms Folkeblad.

Da han kom tilbake drev fortsatt legen livredning på mannen i slutten av 40-åra. Legen besluttet at hjertestarteren skulle brukes, men forgjeves. Batteriet på hjertestarteren var flatt og den kunne ikke brukes. Livet sto ikke til å redde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media