Hjertesyk sendt hjem

TROMSØ (Dagbladet): Minutter før han skulle på operasjonsbordet, måtte hjertepasient Oddbjørn Johnsen sendes hjem til Narvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere yrkesgrupper ved Regionsykehuset i Tromsø er i streik. Hjelpepleierne og bioingeniørene ved Blodbanken har lagt ned arbeidet.

I går var det ikke mulig å oppdrive en eneste dråpe blod, noe som gikk ut over hjertepasient Oddbjørn Johnsen. Han hadde ventet et helt år på bypass-operasjonen.
Likevel mener han det er rett og rimelig at folk som tjener under 200 000 kroner kjemper for høyere lønn.

- De ber jo om peanøtter i forhold til sjefene i næringslivet, sier han.

Stengte dampen

- Jeg har jobbet her i 14 år. Jeg tjener 196 000 kroner og det er topplønna. Skjønner du hvorfor jeg streiker? spør sykehusmaskinist Odd-Magnus Wiggen.

I går stengte han og arbeidskameratene av sterliseringsdampen på sykehuset. Da fikk de direktør Knut Schrøder på nakken.

- Akuttberedskapen er i fare, klaget direktøren, og truet med å sende en av sine undersåtter ned i kjelleren for å åpne kranene. Det slapp han. For etter fem dampfrie timer ga Maskinistforbundet dispensasjon.

- Er ikke vi like viktige som aksjemeklerne? De grådige finansgutta bare fortsetter å stappe i sine egne lommer, mens vi får smulene, sier maskinist Wiggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer