FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADETVis mer

Hjertesyke ber alle boikotte Ryanair

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) frykter for helsa til de ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en e-post til alle sine 45.000 medlemmer og over 650 ansatte oppfordrer de derfor til en boikott av selskapet, skriver Dagsavisen.

Organisasjonen er redd arbeidsforholdene kan utgjøre en helserisiko for hjerte- og lungesyke flypassasjerer som kan få behov for rask hjelp i lufta.

- Arbeidsmiljø og helse henger sammen. Når en Ryanairansatt sender brev til norske tilsynsmyndigheter om ansatte som mangler mat, og det er avtaler som tilsier ingen sykepenger fra arbeidsgiver, er det eksempler på hva som ikke fremmer god helse, sier generalsekretær Frode Jahren i LHL ril avisen.

Dagsvisen har ikke oppnådd kontakt med Ryanairs pressekontakt for kommentar.

(NTB)


OVERARBEIDEDE DAMER: Slik reklamerer Ryan Air-sjef Michael OLeary for selskapet sitt. Mange ansatte, blant annet kvinnelige kabinansatte, mener de lever på slavelønn og ikke har råd til ordentlig med mat og bosted. Foto: DaWim Wimsett/Photoshot/STELLA PICTURES
OVERARBEIDEDE DAMER: Slik reklamerer Ryan Air-sjef Michael OLeary for selskapet sitt. Mange ansatte, blant annet kvinnelige kabinansatte, mener de lever på slavelønn og ikke har råd til ordentlig med mat og bosted. Foto: DaWim Wimsett/Photoshot/STELLA PICTURES Vis mer