Hjertesykt barn døde

En kvinnelig apotekansatt er tiltalt for å ha delt ut feil medisin til en hjertesyk toåring, som døde fire dager seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Oslo-politiet skal den apotekansatte ha tatt feil av Fortine og Fortimel. Politiet beskriver barnets stadig forverrede tilstand på denne måten:

«Toåringen hadde en alvorlig medfødt hjertefeil, og ble gradvis dårligere etter at hun startet inntaket av Fortimel. Det kan ikke utelukkes at den gradvise forverringen av jentas tilstand skyldes det kosttilskuddet hun feilaktig fikk.»

Forelegg på 15 000

Etter å ha etterforsket saken, utstedte politiet et forelegg på 15 000 kroner til kvinnen for brudd på helsepersonelloven.

Kvinnen nekter straffskyld, og saken er derfor oversendt Oslo tingrett til pådømmelse.

Ifølge politiet var det i april 2003 at den apotekansatte skal ha unnlatt å kontrollere at produktet som ble utlevert, var i henhold til det produktet som var foreskrevet på resepten. Dette skjedde i tilknytning til kontroll av en resept foreskrevet toåringen på blant annet 21 stykker Fortine Multi Fibre a 200 milliliter.

-  I stedet for å kvittere på resepten for utlevering av Fortine, kvitterte hun for utlevering av Fortimel, mener politiet.

Mer proteiner

Fortimel inneholder mer enn dobbelt så mye proteiner som Fortine og mindre energi enn Fortine.

Fortimel inneholder ikke fibre, som er en del av innholdet i Fortine.