EUROPAMESTER:  I 1985 kunne Anders «Lillen» Eklund strekke handa i veret for å feire EM-tittlenen han vant mot norske Steffen Tangstad. Foto: Olle Karud / expressen
EUROPAMESTER: I 1985 kunne Anders «Lillen» Eklund strekke handa i veret for å feire EM-tittlenen han vant mot norske Steffen Tangstad. Foto: Olle Karud / expressenVis mer

Hjertet orket ikke mer

Den tidligere bokseren Anders «Lillen» Eklund var for syk til å åpne døren. Døde på akutten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En av Sveriges beste boksere gjennom tidende, Anders «Lillen» Eklund, døde i går. Han ble bare 52 år gammel.

Politiet måtte  bryte seg inn Eklunds leilighet for å hjelpe han. Han ble tatt med til sykehuset, der hjertet sluttet å slå, skriver Aftonbladet.se.

Politiet ble ringt opp av en venn av eks-bokseren i går formiddag, som fortalte at kameraten ikke fikk opp døra.

- Mannen hadde kommet for å hente en datamaskin. Han befant seg utenfor Eklunds dør og hørte straks at han lå syk der inne, opplyser politiet til Aftonbladet.se.

Døde på akuttenKlokken 11.23 hadde politiet klart å bryte opp døren, og Eklund ble fraktet i ambulanse til sykehuset.

ETTER BOKSINGEN:  Musikken var viktig for Eklund etter at han la boksingen på hylla. Han spilte i band, men livnærte seg først og fremst som snekker. Foto: Expressen
ETTER BOKSINGEN: Musikken var viktig for Eklund etter at han la boksingen på hylla. Han spilte i band, men livnærte seg først og fremst som snekker. Foto: Expressen Vis mer

- Ut fra den første politirapporten var mannen syk, men ikke alvorlig syk. Han hadde problemer med å puste og var redd, men kunne selv gå til ambulansen, sier en politikilde til Expressen.se

Bare minutter etter at han ankom akutten sluttet hjertet å slå. Tross intensive forsøk på gjenopplivning sto ikke livet til å redde.

Rett før klokken 14 ble han erklært død.

Eklund, som led av diabetes, ble 52 år gammel. Det vil bli foretatt en obduksjon for å fastsette den endelige dødsårsaken.
 
EM-vinner
«Lillen» Eklund regnes som en av Sveriges beste boksere gjennom tidene. 22 år gammel deltok han i OL i Moskva. Etter OL startet en karriere som proffbokser hvor han vant to EM-titler.  Han bokset også i USA hvor han ble nordamerikansk mester i 1989. Boksekarrieren ble avsluttet i 1990.

Etter dette bosatte Eklund seg i Uppsala, hvor han blant annet jobbet med vannskeligstilt ungdom, og som snekker.  

I et intervju med Aftonbladet i forbindelse med 50-årsdagen sin, fortalte Eklund om brødrene sine, som begge døde av hjerteproblemer da de var henholdsvis 41 år og 47 år. Også faren deres døde av hjertefeil.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

- Det kjennes rart og trist at det bare er jeg av mine brødre som får fylle 50. Jeg har ønsket å oppleve 50-årsdagen min med dem, og med min før. Det har vært veldig tungt, men de lever fortsatt i meg, sa han da.

Eklund, som nylig ble separert fra sin andre kone, etterlater seg to døtre og en stesønn.

VANT:  Her har Eklund akkurat slått ut vår egen Steffen Tangstad i 1985. Foto: Expressen.
VANT: Her har Eklund akkurat slått ut vår egen Steffen Tangstad i 1985. Foto: Expressen. Vis mer