Savnet turgåer funnet:

Hjertet slo ikke på 45 minutter - overlevde

En turgåer som gikk seg vill i en snøstorm i Mount Rainier nasjonalpark i USA, ble funnet etter et hardt døgn ute. Da han ankom sykehuset sluttet hjertet hans å slå, men så skjedde det utrolige

45 MINUTTER: Michael Knapinski ble funnet etter et hardt døgn på fjellet. Da han ankom sykehuset, stoppet hjertet hans å slå - men legene ga ikke opp. Foto: Susan Gregg / University of Washington Medicine / AP / NTB
45 MINUTTER: Michael Knapinski ble funnet etter et hardt døgn på fjellet. Da han ankom sykehuset, stoppet hjertet hans å slå - men legene ga ikke opp. Foto: Susan Gregg / University of Washington Medicine / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

45 år gamle Michael Knapinski fra Woodinville i Washington var på en snørik tur med en venn morgenen lørdag i forrige uke. De to ble atskilt fra hverandre, og mens Knapinskis venn fortsatte på ski til en camp i nærheten, bevegde han selv seg til deres avtalte samlepunkt.

- Jeg var ganske nærme enden, men så inntraff snøstormen for fullt, og jeg så ingenting, sier Knapinski til Seattle Times.

Det siste han husker fra turen, var at han tok små skritt ned fjellet – omgitt av hvithet.

- Deretter husker jeg ikke hva som skjedde. Jeg tror jeg falt, sier han og peker på blåmerker og sår over hele kroppen.

45-åringen kom aldri fram til samlepunktet.

Funnet dagen etter

Det ble iverksatt en stor redningsaksjon etter Knapinski som pågikk gjennom natta, men måtte settes på pause tidlig søndag morgen, da forholdene og de lave temperaturene ble for krevende, skriver AP. Søndag formiddag startet aksjonen opp igjen. Også et redningshelikopter ble rekvirert for å bistå i letingen.

Og til slutt var det nettopp dette som fant Knapinski, omtrent 1,6 kilometer fra snøbreen Glacier Bridge, forteller nasjonalparken til Seattle Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer