Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

HJERTET SVIKTET UNDER FORESTILLING

Mariss Jansons kolapset på scenen Mariss Jansons (53) fikk hjerteinfarkt og falt om på scenen foran et fullsatt Oslo Konserthus like før klokka 22.00 i går kveld. Det skjedde da det var igjen bare ti minutter av fjerde og siste akt i hans kjempeoppsetting av «La Boheme», der han debuterte som operadirigent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jansons måtte bæres av scenen, og ble kort etter sendt til Ullevål sykehus.

Seint i går kveld ville ledelsen ved Oslo Konserthus ikke gi noen uttalelse utover å bekrefte at Jansons kollaps skyldtes et hjerteinfarkt og at han var sendt til sykehus.

Overarbeidet

Jansons har i mange år hatt et særdeles tett program. Også vinteren i år har vært svært hektisk.

Da Jansons falt om, hadde han, bare avbrutt av den ordinære pausen, stått på podiet og dirigert sangsolister og filharmonikere i den storstilte «La Boheme»-oppsetningen i drøyt to timer.

Publikum var overbegeistret for de storslåtte sangprestasjonene og musikernes spilleglede. Til det ti minutter før slutt gikk et gisp gjennom salen, Jansons falt om, og det ble helt stille.

Roet publikum

Bare ganske kort etter at Jansons var båret ut fra scenen, kom Konserthusets direktør Trond Okkelmo inn. Han var tydelig merket av det som hadde skjedd, men beroliget publikum med at det så ut til å gå bra med Jansons og at han var lei seg for det som skjedde. Og forestillingen var avsluttet.

 «La Boheme» skal etter planen spilles i Oslo Konserthus også i morgen. Dagbladet får opplyst at denne forestillingen vil gå som annonsert, men uten Jansons som dirigent. Hvem som tar hans plass, er ikke endelig avklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media