Hjortedyrets angrep mot James ble en hit på nettet

Nå skulle fotografen ønske den aldri ble lagt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotografen James York fikk seg en spesiell opplevelse, da han nylig besøkte Great Smoky Mountains National Park.

For et av hjortedyrene som bor i parken var alt annet enn begeistret for York og kameralinsa hans. Dermed bestemte den seg for å gå til angrep på fotografen, som satt i veikanten.

York forholdt seg helt rolig og holdt hodet bøyd mens oksen dunket geviret sitt mot hodet og nakken hans.

I videoen øverst i saken kan du se sammenstøtet.

Angrepet varte i flere minutter, før York til slutt kom seg unna og ble plukket opp i bil av parkens ansatte.

Måtte avlives Vince M. Camiolo var vitne til hendelsen, og fanget det hele på video. Klippet ble lastet opp på Youtube i forrige uke, og har i skrivende stund blitt sett av 1,9 millioner.

Like etter hendelsen ble det kjent at hjortedyret ble avlivet.

Dermed angrer både Camiolo og York på at videoen ble lastet opp på nettet.

I en uttalelse på Youtube skriver Camiolo at han har snakket med York, og at de begge reagerer med sorg over at dyret ble avlivet.

«Jeg er virkelig lei meg over å høre om hjortedyrets skjebne. Dette har helt klart satt en skygge over erfaringen min med virale videoer. Jeg har blitt forsikret om at avgjørelsen om å avlive dyret ble basert på at dyret lenge hadde utvist aggressiv adferd, før det ble dokumentert i denne videoen,» skriver han.

- Dypt såret Oksens aggressive oppførsel skal være et resultat av at besøkende skal ha gitt ham mat, noe som har gjort at dyrene læres opp til å oppsøke mennesker i håp om å få mat.

Camiolo sier nå at han samarbeider med nasjonalparken om å bruke videoen hans til å lære besøkende om farene og konsekvensene ved å fôre dem.

Også York har kommet med en uttalese gjennom Camiolo:

«Jeg elsker og respekterer dyr. Det er derfor jeg fotograferer dem, og ikke jakter på dem. Jeg er dypt såret over tapet av dette vakre vesenet, som på sitt eget vis knyttet et bånd til meg. Jeg så fram til å følge dens utvikling og er oppriktig knust over at han nå er borte.»

Ansatte ved nasjonalparken har forsikret York om at han gjorde alt riktig i møte med dyret.

Nasjonalparken er USAs mest besøkte og strekker seg over delstatene Tennessee og North Carolina.