Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjorten hang fra knekket bakben

- Den må ha lidd noe helt forferdelig, sier Viltforvaltningen.

SMERTEFULLT: Viltforvaltningen måtte avlive hjorten med et skudd mot nakken. Her henger den fra en knekket venstrefot. Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke
SMERTEFULLT: Viltforvaltningen måtte avlive hjorten med et skudd mot nakken. Her henger den fra en knekket venstrefot. Foto: Erik Birkeland / Romsdals Budstikke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Ved 5-tida lørdag natt oppdaget et postbud hjorten, som hang utfor Bolsøybrua i Molde etter bakbeina, skriver Romsdals Budstikke.

Et postbud var først på stedet og kontaktet politiet. Vedkommende dirigerte også trafikken utenom dyret, opplyser operasjonsleder Korman Garshol i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

Han sier det er trist når sånt skjer. Det synes også Trond Haukebø, jeger i Viltforvaltningen i Molde. Han ble kontaktet av politiet for å få dyret avlivet.

- Ekstreme smerter
- Det var et lite hyggelig syn som møtte meg. Hjorten hang utenfor brua etter venstre bakbein. Dette var knekt og beinpipene stakk opp. Dyret var i live og må ha vært i ekstremt store smerter da jeg kom, sier Haukebø.

Likevel gav den ikke en lyd fra seg. Haukebø bøyde seg over rekkverket og avlivet det med et skudd mot bakhodet.

- Dette gikk helt uproblematisk og dyret døde med det samme, sier han.

Kan ha hengt lenge
Det tok et kvarter fra Haukebø fikk meldingen om hjorten, til han var på stedet.

- Jeg aner ikke hvor lenge hjorten hadde hengt der før jeg kom. Den må sannsynligvis ha blitt skremt av en bil, for så å prøve å hoppe over gjerdet. Men dette er nesten midt på brua og høyt ned til sjøen under, sier Haukebø.

- Et fryktelig syn
Han beskriver dyrets atferd som høyst uvanlig.

- Jeg har aldri sett en hjort bli hengende på denne måten før. Et fryktelig syn, sier viltforvalteren.

Han skryter av postbudet som var først på stedet.

- Vedkommende gjorde alt riktig. Han holdt seg unna dyret for ikke å stresse det unødig, kontaktet politiet og satte opp varseltrekant i veien, sier Haukebø.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media