Hjullaster kjørte inn i buss i Jerusalem

Minst to personer døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Minst to personer døde da en hjullaster kjørte inn i en buss i Jerusalem onsdag, melder CNN. Israelsk radio beskriver det som et angrep, ifølge NTB.

CNN melder at hjullasteren først krasjet inn i bussen, og skadet opp mot 30 personer. Sammenstøtet gjorde at bussen ramlet over på siden.

Deretter fortsatte anleggsmasking med å kjøre inn i tre andre biler, før den ble stoppet da politiet skjøt og drepte sjåføren. 

Hjullasterens herjinger varte i fire-fem minutter. 

- Jeg så at hjullasteren knuste bilen med skuffen foran. Han knuste mannen som satt i førersetet, sier Yaakov Ashkenazi, en 18 år gammel student, ifølge nyhetsbyrået AP.

Et annet vitne forteller at hjullasteren plukket opp en av bilene «som en leke».

- Et terrorangrep

Ifølge CNN behandler det israelske politiet hendelsen som et terrorangrep, ikke en ulykke.

Hjullaster kjørte inn i buss i Jerusalem

- Vi kan slå fast at dette er et terrorangrep. En av våre folk på motorsykkel kom i nærkontakt med terroristen, og skjøt og drepte ham. For øyeblikket jobber vi på stedet for å håndtere de skadde, sier en talsmann for politiet til TV-kanalen. 

Angrepet skapte kaos blant de mange som oppholdt seg på gata, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge CNNs korrespondent foregikk det byggearbeider i området, så det var ikke uvanlig å se en bulldoser i gatene. Angrepet skjedde i Jaffa Road, en travel handlegate i byen. Det er ikke klart om personen som sto bak angrepet jobbet på anleggsområdet.

14 på sykehus

Den israelske redningstjenesten bekrefter at to personer er omkommet. I tillegg er minst 22 skadd, 14 av dem er sendt til sykehus.

TRAFF FLERE BILER: Bulldoseren herjet i gatene og knuste flere biler etter den traff bussen. Angrepet endte da sjåføren ble skutt av politiet.