Hjullaster kjørte inn i buss i Jerusalem

Minst to personer døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Minst to personer døde da en hjullaster kjørte inn i en buss i Jerusalem onsdag, melder CNN. Israelsk radio beskriver det som et angrep, ifølge NTB.

CNN melder at hjullasteren først krasjet inn i bussen, og skadet opp mot 30 personer. Sammenstøtet gjorde at bussen ramlet over på siden.

Deretter fortsatte anleggsmasking med å kjøre inn i tre andre biler, før den ble stoppet da politiet skjøt og drepte sjåføren. 

Hjullasterens herjinger varte i fire-fem minutter. 

- Jeg så at hjullasteren knuste bilen med skuffen foran. Han knuste mannen som satt i førersetet, sier Yaakov Ashkenazi, en 18 år gammel student, ifølge nyhetsbyrået AP.

Et annet vitne forteller at hjullasteren plukket opp en av bilene «som en leke».

- Et terrorangrep

Ifølge CNN behandler det israelske politiet hendelsen som et terrorangrep, ikke en ulykke.

- Vi kan slå fast at dette er et terrorangrep. En av våre folk på motorsykkel kom i nærkontakt med terroristen, og skjøt og drepte ham. For øyeblikket jobber vi på stedet for å håndtere de skadde, sier en talsmann for politiet til TV-kanalen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer