Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Häkkinen i front mot alle odds

Mika Häkkinen starter først i Monacos Grand Prix søndag. Sekunder før kvalifiseringen var over, noterte han dagens raskeste tid. Det gjorde han selv om det gule varselflagget var ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den normalt iskalde finnen, som sjelden viser følelser, jublet hemningsløst til ham å være. Han noterte bestetiden på tross av at han fikk varselflagg. Det betyr forbud mot forbikjøring, og krever at han ikke aksellererer. - Det så kanskje ikke ut som om jeg lettet på gassen, men det gjorde jeg faktisk, sa Häkkinen, og etter et kort jurymøte fikk han medhold.Virket frakjørt Treningene foran Monacos Grand Prix er blitt dominert av de to Ferrari-førerne Michael Schumacher og Eddie Irvine. I starten av kvalifiseringen virket McLaren-bilene til Häkkinen og David Coulthard frakjørt. Noen minutter før kvalifiseringens slutt var det dobbelt Ferrari i tet. Schumacher jaktet på en enda bedre tid, men han bremset da det gule varselflagget kom ut. Det gjorde ikke Häkkinen. - Ingeniørene og mekanikerne har gjort en strålende jobb. De har jobbet med bilene inntil det siste, sa Häkkinen som fikk med stallkamerat Coulthard til tredje beste tid. I Monte Carlos trange gater er kvalifiseringen viktigere enn på noen annen bane i Formel 1-sirkuset.Uten depotstopp? - Ikke å stå i første spor på denne banen er en katastrofe. Nå gjelder det bare å få til en bra start og unngå de store feilene. Likevel er det et vanskelig løp hvor mye kan skje. Det spekuleres i at McLaren-førerne vil forsøke å gjennomføre hele løpet i Monacos Grand Prix uten depotstopp. - Det ønsker jeg ikke å kommentere, sa Häkkinen, som vant løpet første gang i fjor. - Har man vunnet her en gang, så har man en god idé om hva som kreves for å gjøre det igjen, sa finnen.(NTB)