Ho-ho-ho

Det britiske utdanningsdepartementet anmodet lærere om å holde julenissen unna klasserommet. Nå har de gjort helomvending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske departementet for utdanning og ferdigheter advarte lærere mot å trekke julenissen inn i klasserommet. Årsaken var at en rødkledd og skjeggete julenissefigur kunne være en traumatisk opplevelse for unge barn. Så hvis julenissen skulle dras inn, var det viktig at «barn som er redde for nissen hadde gode rømningsmuligheter», ifølge advarselen.

Fjernet advarsel

Nå er advarselen fjernet fra lærernes offisielle hjemmeside. Den foreløpige enden på visa er at departementet har gjort helomvending og erstattet det med et utsagn om at de «støtter den tradisjonelle, britiske jula fullt ut».

-  Det er trist at vi er blitt så politisk korrekte at vi prøver å fjerne julas magi, sier Margaret Morrisey til BBC News.

Hun er talskvinne i den nasjonale hovedorganisasjonen for foreldre som velger å gi sine barn grunnleggende skolegang hjemme, og hun var blant de fremste til å fordømme advarselen. Hun mente den kunne frarøve barna gleden med jula.

Skremmende skuespill

Departementet advarte også mot skuespill, rom med mange mennesker og «stemningsfull belysning» som ting enhver lærer burde vokte seg for å utsette sine elever for.

Selve motivasjonen for å sende den ut var å beskytte de av barna som måtte være redde. Rådene er nå fjernet fordi de ikke var offisiell politikk.

SKREMMENDE? Det britiske departementet advarte ikke bare mot nissen, men også mot skuespill, rom med mange mennesker og «stemningsfull belysning». Foto: Natacha Pisarenko/AP
SKREMMENDE? Det britiske departementet advarte ikke bare mot nissen, men også mot skuespill, rom med mange mennesker og «stemningsfull belysning». Foto: Natacha Pisarenko/AP Vis mer