Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ho Mona skal ha alt

Stein Bendixen var vitne da Mona Høiness skrev milliontestamentet. - Fru Urdahl var klinkende klar.

JULETRADISJON: Mona Høiness har i retten forklart at hun utviklet et nært vennskap med Urdahlparet, som så på henne som sin egen datter. Høiness pleide å først spise julemiddag med paret, før hun så dro til foreldrene sine seinere på kvelden. Foto: Privat
JULETRADISJON: Mona Høiness har i retten forklart at hun utviklet et nært vennskap med Urdahlparet, som så på henne som sin egen datter. Høiness pleide å først spise julemiddag med paret, før hun så dro til foreldrene sine seinere på kvelden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): - Det var et nært og godt og ømt forhold mellom Mona Høiness og Synnøve Alver Urdahl. Jeg har nesten ikke opplevd en datter som tar så godt vare på sine egen mor. Og hun var klinkende klar da testamentet ble underskrevet.

Slik forklarte testamentvitne Stein Bendixen (73) omstendighetene rundt det omstridte testamentet fra 20. januar 2007, der Synnøve Alver Urdahl gjorde Mona Høiness til enearving av arven, anslått til 100 millioner kroner.

Bendixen er jurist og tidligere direktør i Norges Kommunalbank.

Han mente også å huske hvor Synnøve satt under det berømte Raggen-selskapet snaue tre måneder før testamentet ble skrevet.

Utafor - eller fin form? Sorenskriver Stein Husby på Kongsberg har levert et skriftlig vitnemål der han mener at Synnøve Urdahl var helt utafor i det samme selskapet og at hun umulig kunne ivareta sin egne interesser da testamentet ble inngått.

- Hun var selvsagt eldre, men fortsatt i fin form i selskapet, slik jeg husker. Hennes mentale helse var som tidligere, svarte Bendixen.

Bendixen hadde følgende karakteristikk av ekteparet Urdahl:

- Per var en bestemt kar. Hvis han ble uvenner med noen, så ble de nok aldri venner igjen, for å si det sånn. Synnøve opplevde jeg som en veldig vennlig person.

Mette Yvonne Larsen ville vite om det såkalte Raggens selskap til minne om Bendixens avdøde hund.

- Det er blitt et meget omtalt selskap både i norsk og internasjonal presse. Jeg hadde med meg Raggen i alle sammenhenger. Da jeg sendte ut invitasjoner til et selskap for Raggen, var det 200-300 som svarte ja. Og etterhvert sto hundre mennesker på venteliste. Synnøve Urdahl kom alltid med vannbakkels.   

Lite om Mona Ifølge Bendixen snakket Per og Synnøve Urdahl nesten aldri om Mona Høiness.

- Praten gikk om klokker, rettssaker og dem selv.

- Det er ho Mona Det var 19. februar 2007 at Synnøve Alver Urdahl spurte meg om jeg kunne hjelpe til med et testamente. Da nevnte hun ikke hvem som skulle arve. Samme dag, den 19., skrev jeg en fullmakt for henne som skulle gi Mona mulighet for å hjelpe til.

Dagen etter ringte Mona Høiness og spurte om Bendixen kunne komme.

- Hvem er det som skal arve deg, da, Synnøve? spurte jeg.

- Det er ho Mona, svarte hun.

- Er du helt sikker? spurte jeg.

I RETTEN: Mona Høiness  i retten sammen med  Mette Yvonne Larsen . Høiness er  oppført som enearving i testamentet etter barnløse Synnøve Alver Urdahl  og Per Urdahl.  Til høyre sitter Urdahl-slektninger  som ber byfogden i Oslo om å kjenne testamentet ugyldig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I RETTEN: Mona Høiness i retten sammen med Mette Yvonne Larsen . Høiness er oppført som enearving i testamentet etter barnløse Synnøve Alver Urdahl og Per Urdahl. Til høyre sitter Urdahl-slektninger som ber byfogden i Oslo om å kjenne testamentet ugyldig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ja, helt sikker, svarte hun.

- Så ble vi enige om et beløp på 50 000 kroner til et hundeformål. Resten skulle gå til Mona. Jeg formulerte og Mona skrev ned som jeg sa. Først papir og så fant hun en pc.

Bendixens venninne Sidsel Weedon og Monas far John Høiness var de andre vitnene.

- Snakket om de gamle, ikke om unger Advokat Ellen Holager Andenæs (65) var innkalt som vitne fra Høiness-siden.

- Jeg kjenner Mona Høiness kun som kollega. Men hun gjør jo mye ut av seg privat, for å si det sånn, forklarte advokat Holager Andenæs.

- Det som har vært spesielt med Mona, var at hun ikke snakket om unger, men om de gamle menneskene når vi tok en prat i pause og sånn. Mona pratet om at hun nesten var hos dem daglig, og det syntes jeg var veldig imponerende, forklarte Holager Andenæs.

De to kollegene har hatt to saker sammen - den såkalte Grande-saken i 1998 og en stor narkotika-sak som gikk under navnet Kenwood-saken.

- Hun er veldig meddelsom for å si det sånn, og i trappa under de to sakene pratet vi mye om private ting. Jeg fikk inntrykk av at hun var veldig glad i dem.

- Har du merket deg omtalen av denne saken? spurte Høiness' advokat Mette Yvonne Larsen.

- Eldreraner er absurd - I aller høyeste grad. Jeg reagerte på en vinkling der Mona Høiness er blitt framstilt som Urdahls advokat. Det er den siste tanken jeg har gjort meg om Monas forhold til dem. Og omtalen som «eldreraner» opplever jeg som helt absurd, forklarte Holager Andenæs.

Urdahl-slektningens advokat hadde ingen spørsmål til det korteste vitnemålet hittil. Holager Andenæs var ute av døra til sal 616 igjen allerede etter fem minutter.   

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media