Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hobbit-køen får besøk

Enkelte «Hobbiten»-fans har allerede ligget flere uker i kø.

I KØ FOR BILLETTER: Førstkommende søndag legges billettene til første film ut i «Hobbiten»-trilogien. Den harde kjerne fans ligger allerede i billettkø - og får besøk i ventetiden. Bildet er av ringen som eventyret «Hobbiten» spiller rundt, den samme som i «Ringenes Herre». Foto: HO / REUTERS / NTB SCANPIX
I KØ FOR BILLETTER: Førstkommende søndag legges billettene til første film ut i «Hobbiten»-trilogien. Den harde kjerne fans ligger allerede i billettkø - og får besøk i ventetiden. Bildet er av ringen som eventyret «Hobbiten» spiller rundt, den samme som i «Ringenes Herre». Foto: HO / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende søndag legges billettene til første film ut i «Hobbiten»-trilogien. Den harde kjerne fans ligger allerede i billettkø - og får besøk i ventetiden.

Lørdag kommer nemlig «Hobbiten»-oversetter og æresmedlem i Arthedain Norges Tolkienforening, Nils Ivar Agøy, på besøk til køliggerne.

Det er ifølge Oslo Kino, som vil underholde fansen, lagt opp til høytlesning så vel som spørsmålsrunde.

Ågøy, som er historieprofessor, sto for oversettelsen av J.R.R. Tolkiens bøker «Silmarillion», noe han fikk Bastianprisen for, og den andre versjonen av «Hobbiten» på norsk, som kom i 1998. Han har selv skrevet boken «Mytenes mann: J.R.R. Tolkien og hans forfatterskap».

Enkelte «Hobbiten»-fans har allerede ligget flere uker i kø, og Oslo Kino regner med at flere hundre personer vil komme til køen i dagene før billettslippet. Premieren er 12. desember.

(NTB)