Hobbiter funnet i Russland

Gisseltaking, ran, rasende hunder og hobbiter. Det går vilt for seg når paranoide russere skal folketelles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands første folketelling etter Sovjetunionens fall nærmer seg målstreken og har offisielt blitt erklært en suksess med 70 prosents deltakelse. Men det har ikke gått like glatt overalt, melder BBC.

Å overtale mistenksomme russere til å åpne dørene sine for folketellere har vært en formidabel oppgave, som myndighetene prøvde å løse blant annet ved hjelp av massive reklamekampanjer. Svært mange folketellere har likevel blitt mottatt med alt annet enn åpne armer.

Forsikringsselskaper har mottatt mer enn 200 skadesaker fra folketellere, etter at sinte russere som ikke ville la seg telle har sendt ilske hunder på dem.

Andre folketellere rapporterer at de har blitt ranet eller angrepet, mens én av de uheldige utsendte ble holdt som gissel i flere timer.

Også ikke-voldelige protester har forekommet, for eksempel russeren som spiste opp hele folketellingsskjemaet foran folketelleren - som en protest mot USAs Irak-politikk.

Og i byen Kursk nektet frosne beboere å la seg folketelle før de fikk slått på sentralvarmesystemet sitt.

Mest problemer får kanskje likevel de som skal analysere og lage statistikk av resultatene. For første gang fikk nemlig de russiske innbyggerne lov til å definere sin egen nasjonalitet «ut fra hvordan de føler seg», ifølge BBC.

Kanskje ikke overraskende ga det åpne spørsmålet en del uvanlige resultater. Blant annet finnes det nå både hobbiter og alver blant Russlands offisielt talte befolkning.

Hvor mange hobbiter det er i øst har man foreløpig ikke noen tall på. Men folketellerne må trolig prøve å finne svaret på blant annet dette i løpet av vinteren, da resultatene av tellingen skal offentliggjøres neste vår.

<B>HOBBIT: </B>Hobbiter har hittil bare blitt funnet i bøkene til Tolkien og i filmen Ringenes Herre. Nå finnes de tilsynelatende også i Russland.<br>Foto fra "Ringenes Herre".