Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hobbyen ble jobb

SUPERSAMARBEID: Hobbyprosjektet Electronic er blitt et fast band. Bernard Sumner fra New Order og Johnny Marr fra The Smiths har gitt ut sitt andre album, «Raise The Pressure». Electronic, superprosjektet til New Order-vokalist Bernard Sumner og Johnny Marr fra The Smiths, er kommet for å bli. Med andrealbumet «Raise The Pressure» er de for alvor i gang med å gjøre jobb av hobbyprosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har alltid vært sikre på at vi skulle lage et nytt album sammen, sier Bernard Sumner.

- Dette har bare vært moro, og vi fikk veldig mye respons da vi ga ut det første albumet.

Electronic startet som et hobbyprosjekt i 1989 for Sumner og Marr. I samarbeid med Neil Tennant i Pet Shop Boys ga de ut albumet som skulle bli det første i den store «Manchester-bølgen» i begynnelsen av 90-tallet, med band som Happy Mondays og Stone Roses. Bandene spilte musikk som kombinerer pop med fengende gitarer og elektroniske rytmelyder.

New Order

Det skulle gå fem år før de to herrene fikk samlet seg til å lage album nummer to, «Raise The Pressure». Nå har de bestemt seg for å la andre prosjekter hvile en stund og satse alt på Electronic.

- New Order er ikke oppløst, men vi har ikke snakket sammen siden utgivelsen av «Republic» i 1993, forklarer Sumner, som har vært frontfigur i bandet.

Electronics musikk er fortsatt bygd rundt den samme klassiske pop-lesten som ble bandets varemerke ved forrige utgivelse.

- I utgangspunktet hadde vi bestemt oss for å benytte helt nye virkemidler. Vi lagde regler om at vi ikke skulle bruke den og den lyden, og at det og det orgelarrangementet var forbudt. Det viste seg at dette bare skapte problemer for oss. Dermed måtte vi begynne helt på nytt igjen og heller gjøre det på den måten vi alltid har gjort, sier Sumner.

Kjente gjester

Denne arbeidsmetoden er noe av årsaken til at det tok fem år før «Raise The Pressure» ble klar. To år har det tatt fra start til ferdig album.

Låtene har de laget i samarbeid. Bernard Sumner skriver tekster og synger, og Johnny Marr spiller gitar. På «Raise The Pressure» er det gjesteopptredener av Jed som er Black Grapes trommeslager, Denise Johnson som synger med Primal Scream og Karl Bartos fra Kraftwerk, som har spilt de fleste keyboardarrangementene.