AKTOR FIKK MEDHOLD: Statsadvokat Arvid Malde fikk medhold av Gulating.lagmannsrett i at en tiltalt mann (28) fra Karmøy skal dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann (63) døde på sykehus, fire dager etter at tiltalte banket ham på brutalt vis.
Foto: Tommy Ellingsen/NTB Scanpix
AKTOR FIKK MEDHOLD: Statsadvokat Arvid Malde fikk medhold av Gulating.lagmannsrett i at en tiltalt mann (28) fra Karmøy skal dømmes for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann (63) døde på sykehus, fire dager etter at tiltalte banket ham på brutalt vis. Foto: Tommy Ellingsen/NTB ScanpixVis mer

Hobbymusiker (63) ble banket opp med sin egen gitar. Døde av skadene

Karmøymann (28) dømt til sju år og seks måneder i fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ferske dommen etter ankesaken i Gulating lagmannsrett står i sterk kontrast til dommen som falt i Haugaland tingrett i januar i år.

Der ble den 28 år gamle mannen frifunnet for legemsbeskadigelse med døden til følge, og tingretten dømte ham til 22 måneders fengsel for voldutøvelsen.

Den 63 år gamle deltidsmusikeren fra Karmøy, som ofte optrådte i lokalmiljøet, døde etter en operasjon på Haukeland universitetssjukehus som han måtte gjennomgå fordi han fire dager tidligere hadde blitt utsatt for brutal vold i sin egen leiligheten i Kopervik i slutten av november i 2012.

Banket i raseri Tingretten viste til at mannen hadde flere sykdommer da skadene ble påført ham, og at tiltalte ikke visste om hans helsetilstand. Flertallet i Hauhaland tingrett kom til at skadene etter volden han ble påført av tiltalte ikke var den direkte dødsåraken, men at det var komplikasjoner på sykehuset relatert til hans øvrige helsetilstand som til sist medførte døden.

Tingretten fant heller ikke grunnlag for å tilkjenne de etterlatte verken erstatning for gravferdsutgiftene eller oppreisningserstatning.

Gulating lagmannsrett har nå funnet den tiltalte karmøymannen skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge.

Lagmannsretten finner det bevist at tiltalte var svært sint på 63-åringen og at han «i sterkt raseri slo og sparket ham i hodet, i nakken og diverse andre steder på kroppen».

Gitar som slagvåpen Retten finner det også bevist at tiltalte «benyttet en gitar som slagvåpen, og at tiltalte med denne tildelte ham flere kraftige slag i hodet og nakken».

- Vi er svært fornøyde med utfallet av lagmannsrettens behandling, sier bistandsadvokat Benedicte Storhaug som representerte 63-åringens to døtre.

Advokaten viser til at lagmannsretten i tillegg til en betydelig fengselsstraff har kommet til at domfelte skal dekke gravferdsutgiftene og betale hver datter 125000 kroner i erstatning.

- Tøft for ham Forsvarer Stian Kristensen sier 28-åringen er skuffet over dommen. De vurderer nå om de skal anke den til Høyesterett.

- Han hadde håpet å bli frifunnet før legemsbeskadigelse med døden til følge, slik som i tingretten. Dette er tøft for ham, fordi det for hans del aldri skulle ha kommet til en dødelig utgang. Jeg er ikke enig i lagmannsrettens vurdering. Min klient visste ikke at helsetilstanden hans var dårlig i utgangspunktet, sier advokat Kristensen.