Hobbyprosjekt til 100 mill.

«Det er viktig å ta vare på de litt mykere verdiene i livet. For meg er det galopphester og Kvitfjell.» Einar C. Nagell-Erichsen KVITFJELL (Dagbladet): Finansmannen Einar C. Nagell- Erichsen har to store hobbyer, galopphester og Kvitfjell Alpinanlegg. I Kvitfjell har han snart investert 100 millioner med smått og stort. Mandag leverte han inn byggemelding på et nytt hotell, midt i bakken, til en verdi av 60 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nagell-Erichsen omtales med rette som Kvitfjells redningsmann, ja, sågar som Ringebu kommunes redningsmann. Så langt er han rimelig alene på banen, men er ikke spesielt bekymret av den grunn. Kvitfjellsatsingen ser han i et tiårsperspektiv, og han er forberedt på at det kan gå galt.

- Det er en kalkulert risiko med det meste. Jeg ville ikke ha ikke satset alle mine sparepenger på hotellprosjektet i Kvitfjell, men det er ikke dermed sagt at jeg anser pengene for tapt. Jeg har tro på stedet, og etter hvert vil andre interessenter komme på banen, mener Nagell-Erichsen og legger til:

God plass

- Det er ikke alle som vil bo i hyttelandsby i Hafjell. I Kvitfjell er det fortsatt godt med plass.

At det skulle bli Kvitfjell for Nagell-Erichsen er tilfeldig. Hovedtanken var å finne på noe i Lillehammer-området i forbindelse med OL.

- Men jeg fant ingenting. Ingenting som fenget, isteden kjørte vi til Kvitfjell. Her fant jeg ei fantastisk hyttetomt. Siden har jeg stortrives, sier Nagell-Erichsen. Fra sitt hyttetun har han panoramautsikt over hele Gudbrandsdalen. Det nye hotellet blir liggende noen få steinkast unna.

Uformelt

- Jeg ønsker å skape et hotell med høy standard, som oser av kvalitet, men som har et uformelt og lunt preg. Slik du finner på de tradisjonelle alpehotellene i Mellom-Europa. Arkitekturen er inspirert av gamle Gudbrandsdals-garder, forteller Nagell-Erichsen. Hans drøm er å skape et attraktivt skisted, som også skal ha et tilbud sommerstid. På planstadiet er golfbane og ridesenter.

- Det er viktig å ta vare på de litt mykere verdiene i livet. For meg er det galopphester og Kvitfjell. Så langt har jeg tjent på galopphestene, smiler Nagell-Erichsen.

Han er også hovedaksjonær i Ringebusamlingen, Norges største samling av Jakob Weidemanns malerier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer