Hobøl-kvinnens mann er hardt skadet

Ektemannen til den marokkanske kvinnen som ble funnet død i Hobøl for to uker siden ligger hardt skadet på sykehus. Han ble hardt skadd i en trafikkulykke i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen til 28 år gamle Fathia Bakkeli var innblandet i en frontkollisjon på E18 ved grensen mellom Østfold og Akershus i forrige uke. Paret har et felles barn, men det er ukjent hvor dette barnet, som er mellom to og tre år, er nå. Tidligere har et vitne meldt seg og fortalt om en mann med et barn som kom ut av skogen like ved der Hobøl-kvinnen ble funnet drept. Denne mannen har politiet ikke klart å finne.

I følge VG har politiet gitt ektemannen status som vitne i saken. Naboer av paret, som er bosatt i et rekkehus i Askim, er blitt avhørt. Politiet har foreløpig valgt å ikke ransake huset til paret.

Leter i Marokko

Samtidig med at politiet nå har funnet slektninger av den drepte kvinnen i Norge, bistår Marokkos ambassade politiet med å finne familien hennes i hjemlandet.

- Vi har aldri hørt om denne kvinnen før. Hun har ikke vært i kontakt med ambassaden. Vi har sendt all informasjon videre til politiet i Marokko, som nå begynner arbeidet med å finne hennes familie. Vi har kanskje flere svar på mandag, sier ambassadør Ali Achour ved den marokkanske ambassaden i Oslo til Dagbladet.

Ambassadøren opplyser at de fikk kjennskap til identifiseringen lørdag morgen.
- Bakkeli er ikke et så veldig vanlig navn, men det er likevel mange som heter det i Marokko. Vi håper i alle fall at vi klarer å finne familien, slik at vi får formidlet dødsbudskapet, sier han.

Mye tyder på at Fatiha Bakkeli levde et isolert liv sammen med sin familie i Norge. Dagbladet var i går i kontakt med flere personer i det marokkanske miljøet i Norge, men ingen kjenner til drapsofferet. VG skriver at naboer ofte hørte krangel og bråk fra ekteparets leilighet og politiet skal ha blitt tilkalt flere ganger.

Drept av familiemedlem?

Heller ikke noen av de marokkanske trossamfunnene har kvinnen på sine medlemslister. Ifølge Dagbladets opplysninger skal det oppholde seg rundt 3500 marokkanere i Norge.

Politiet vil verken si noe om 28-åringen bodde i Norge eller om hun hadde familie i landet, selv om politiet bekrefter at de har kjennskap til dette.

Politiet er nå kommet nærmere en oppklaring av Hobøl-drapet. Politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt og Hobøl-lensmann Widar Gudim beskriver identifiseringen som et foreløpig gjennombrudd.

- Det var flere konkrete tips fra publikum som førte til identifiseringen, men vi har så langt ingen mistenkte i saken, sier Angell til Dagbladet.

- Vi tar tida til hjelp, og fortsetter etterforskningen hele helga. Vi jobber nå først og fremst med å innhente nærmere informasjon om den drepte kvinnen, fortsetter hun.

Kulemage

Politiet har flere teorier. Etter det Dagbladet forstår, er en av hovedteoriene at Fatiha Bakkeli ble drept av et familiemedlem.

28-åringen ble funnet av en sopp-plukker søndag 30. august i et skogholt ved riksvei 120 i Hobøl kommune i Østfold. Bakkeli ble trolig drept to uker før hun ble funnet under en plastpresenning.

Politiet er fremdeles svært interessert å komme i kontakt med en mann som ble observert av et vitne ved drapsstedet den 17. august. Mannen skal ifølge vitnet «være utenlandsk og ha en kulemage». Politiet utelukker ikke at denne mannen kan ha drept Fatiha Bakkeli.

- Selvsagt en meget interessant vitneobservasjon. Mer kan jeg ikke si på dette stadiet i etterforskningen, sier politiadjutant Anne Mette Angell.