Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hockey-pappa dømt for drap

De to fedrene begynte å krangle under sønnenes hockey-trening. Krangelen endte med at Thomas Junta slo ihjel Michael Costin. I går ble han dømt for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fatale hockey-treningen skjedde i juli 2000. Michael Costin (40) overvåket treningen til tiåringene. Thomas Junta hevdet at en annen gutt hadde kjørt albuen i ansiktet på sønnen hans, Quinlan. Costin freste tilbake «Slik er hockey!», og de to mennene begynte å dulte i hverandre. Men flere tilskuere grep inn og avbrøt kampen.

Bevisstløs

Junta skal deretter ha gått ut, men kom inn igjen, tilsynelatende for å hente sønnen. De to mennene begynte å slåss igjen. Junta hevder at Costin gikk løs på ham og at han måtte forsvare seg.

Junta slo Costin til han falt bevisstløs sammen foran barna på treningen. Selv sier han at han handlet i selvforsvar og at han bare slo Costin tre ganger mens han selv hadde mistet balansen. Dette støttes av Juntas sønn Quinlan, som var årsaken til krangelen mellom de to mennene.

Men andre vettskremte tilskuerne sier at de ba ham om å stoppe, og flere vitner hevder at Junta holdt Costin nede på en matte mens han gjentatte ganger slo den forsvarsløse mannen i hodet. To kvinner skrek «Du kommer til å drepe ham!» uten at Junta reagerte.

Også Costins tre sønner var tilstede da faren ble slått i hjel. Men drapsmannen selv skjønte ikke hvor alvorlig skadet offeret ble og forlot ishockeyhallen etter slåsskampen.

- Jeg trodde han la seg tilbake for å hvile, hvisket Junta i retten. Men Costin gikk i koma og kom ikke til bevissthet. Dagen etter døde han av skader mot nakken.

Ekspertene er uenige om hvor mye makt som skal til for å at skadene skal være dødelige.

Tilga drapsmannen

I går ble Junta kjent skyldig i uaktsomt drap av domstolen i Massachussets. Straffen blir kunngjort i slutten av januar. Junta risikerer opptil 20 års fengsel for drapet, men kan slippe unna med knappe fem år fordi han aldri tidligere har brutt loven eller vært tiltalt i noen liknende sak.

Før dommen ble lest opp, henvendte faren til den drepte Costin, Gus Costin, seg til drapsmannen utenfor rettssalen.

- Jeg hater deg ikke. Jeg tilgir deg, sa den eldre mannen til Junta, som nikket til svar og sa «takk».

Thomas Junta selv viste lite følelser da dommen ble lest opp i retten i går. Men brødrene hans og andre familiemedlemmer gråt høylytt og holdt rundt hverandre.

DRAPSMANN: </B> Thomas Junta forklarer seg under rettssaken. Han risikerer 20 års fengsel.
DREPT:</B> Michael Costin ble drept etter å ha deltatt som trener for sønnene og andre smågutter som spilte ishockey.
SORG:</B> Familien til den drepte Michael Costner har fulgt rettssaken. Søsteren Mary Barbuzzi, datteren Tara, moren Joan, sønnene Brendan og Michael, lytter til juryens kjennelse.
Hele Norges coronakart