RUNGTE HJEM: Pavel ringte hjem til familien sin for å høre sønnens stemme. Like etterpå styrtet flyet. Foto: Reuters/AFP/Scanpix.
RUNGTE HJEM: Pavel ringte hjem til familien sin for å høre sønnens stemme. Like etterpå styrtet flyet. Foto: Reuters/AFP/Scanpix.Vis mer

Hockyspiller ringte kona fra flyet før flyulykken

Pavel Trakhanov ville høre sin sønns stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble hans siste telefonsamtale. Bare noen sekunder senere styrtet Jak-42 maskinen i bakken og flyulykken i Jaroslav var et faktum.

- Vi skal lette nå. Jeg ringer deg fra Minsk. Jeg elsker deg, sa Lokomotiv spilleren til sin kone ifølge den russke avisa LifeNews.ru.

Gjorde som vanlig
Han brukte alltid å ringe til sin kone Ekatarina før flyavgang når han var ute på reise. Han trodde selv at det ville bringe ham lykke på turen.

Før flyulykken som kostet 43 mennesker livet, gjorde Pavel Trakhanov som vanlig. Han pratet med kona og sa at han elsket henne. Så spurte hvordan det stod til med sønnene, og ville høre stemmen til minstemann.

- Han vitset og lo i telefonen. Han ba meg strekke røret bort til vår lille Lyoshenka. Han ville høre babyens lyder, sier Ekatarina til det russke nettstedet.

Hun fikk først høre om ulykken fra Pavels foreldre. De hadde trodd at det var snakk om en «vanlig» flyulykke.

Da de fikk vite at hockeyspillerne til Lokomotiv var med på det aktuelle flyet, håpet de at deres Pavel ikke var ombord. Men da Ekatarina fortalte dem om telefonsamtalen, raste foreldrenes verden sammen.

Bebreider seg selv
- Håpet forsvant, sier Sergei, far til Pavel Trakhanov. Sergei, som tidigere var hockeytrener, bebreider seg selv for at sønnen omkom i ulykken.

- Jeg burde ikke ha sendt ham for å spille hockey da han var en liten gutt. Hvordan skal vi komme oss gjennom dette, hvor skal vi få styrken fra? sier Sergei.