Hode kan tilhøre selvmordsbomber

Funnet ved dobbeltdekkeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens etterforskerne jobber utfra at t-banebombene ble utløst med tidsinnstilling, har funn og vitneforklaringer pekt mot en selvmordsbomber på buss nummer 30 som eksploderte på Tavistock Square torsdag morgen.

Et avrevet hode som er funnet ved vraket, styrker denne teorien, skriver Daily Telegraph.

Israelske eksperter har fortalt Scotland Yard at hodet ofte sprenges løs fra kroppen når bomba går av nært kroppen. Politiet skal bruke hodet til å lage et fantomfoto av ansiktet. De utelukker likevel ikke at det kan tilhøre en passasjer som plukket opp bomba etter at terroristen hadde lagt den igjen.

Passasjerer har fortalt politiet at de så en mann bli sprengt i filler, og at de trodde han var en selvmordsbomber.

Første offer

53 år gamle Susan Levy fra Hertfordshire ble det første ofisielle offeret for terrorbombene i det britiske hovedstaden. Hun omkom på t-banen over 20 meter under jorda ved Kings Cross.

Tobarnsmoren tok toget til London sammen med sin eldste sønn, men inne i byen skilte de lag for å dra hver til sin jobb. På Finsbury Park satte Susan Levy seg i den fremste vogna på Piccadilly line mot Russel Square. Klokka 08.56 eksploderte en bombe om bord. Moren kom aldri fram til jobben.

_|Vi er alle sjokkert over det unødvendige tapet. Våre tanker og bønner går også til de mange andre familiene som er rammet av denne grusomme tragedien, sier Susans mann, Harry Levy, til BBC.

_|Hun var en kjærlig og høyt elsket kone og mor til to sønner. Hun var også et respektert og verdsatt medlem av sin utvidede jødiske familie. Hun vil bli dypt savnet av oss og sine mange venner, sier ektemannen.

52 omkomne

Det er nå bekreftet 52 omkomne etter London-bombene. Scotland Yard mener å kjenne identiteten til alle omkomne, men vil ikke gå ut med navn før de er hundre prosent sikre. Dermed må mange pårørende fortsatt leve i uvitenhet.

I dag ba politimesteren i London, Sir Ian Blair, de etterlatte om å være tålmodige.
_|Uansett hvor grusomt det er, så må vi bruke den tiden vi trenger når det gjelder identifiseringen, sier Blair.

Den 51 år gamle renholderen Gladys Wundowa fra Essex ble også erklært død i dag, men dette er ikke offisielt bekreftet av BBC

Politiet håper å få fjernet toget fra linja mellom Kings Cross og Russel Square på torsdag, ei uke etter terrorbombene.

«Maskekvinnen»

Kvinnen bak den hvite masken som hjelpes bort fra t-banestasjonen Edgeware Road er blitt et av symbolene på terrorangrepet i London. Med håndvesken på armen og hendene rundt den hvite masken hjelpes hun bort fra åstedet av tidligere brannmann Paul Dadge.

I dag avslørte den britiske avisen The Sun at kvinnen som skjuler seg bak den kirurgiske masken er den ferske advokaten Davinia Turrell (24).

Hun er fortsatt innlagt på brannavdelingen på Chelsea og Westminster Hospital, med alvorlige brannskader i ansiktet.

- Hun har det bra, og det går bra med henne. Det går framover hver dag. Hun har begynt å le og spøke igjen, og er mer opptatt av de andre som ble rammet enn seg selv, sier Davinias søster, Louise Wells, til Sky News.

Hun forteller at Davinia gjerne vil takke sin redningsmann Paul Dadge (28), som oppdaget henne skadd og alene på et gatehjørne.

- Hun har veldig lyst å treffe han en dag, men akkurat nå er hun fortsatt veldig nervøs, sier søsteren.

Krisemobil

Den britiske ambulansetjenesten har i samarbeid med en av krigsheltene fra Falkland-krigen lansert en kampanje der de oppfordrer alle til å bruke mobiltelefonen sin i krisesituasjoner.

Målet er at alle briter under navnet ICE - in case of emergency (i tilfelle krise) - skal lagre det eller de navn de ønskes skal kontaktes dersom noe skulle skje.

Dersom man ønsker å legge inn flere kontaktpersoner kan de lagres under ICE2 og ICE3 og så videre.

Tanken bak kampanjen er at det skal bli lettere for redningsmannskaper, politi og sykehus å få tak i pårørende i krisesituasjoner.

Dette har vært et problem i etterkant av terrorbombene i London.

 - Det kan redde livet ditt, eller gi dine kjære et svar, heter det i en oppfordring.

Kanskje en ide her hjemme også?

<B>JAKTER ETTER SPOR: En politikvinne undersøker området rundt en kirke ved Tavistock Square der en buss ble sprengt 7. juli.
<B>FØRSTE NAVNGITTE OFFER: I dagene og ukene framover får vi vite hvem de foreløpig 52 dødsofrene er. Dette er Susan Levy.
MASKEKVINNEN: Dette bildet av en skadd kvinne gjemt bak en kirurgisk maske gikk verden rundt etter torsdagens terrorbomber i London.
MASKEKVINNEN: Kvinnen bak masken er den ferske advokaten Davinia Turrell (24). Hun ligger fortsatt på sykehus med brannskader.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer