Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hodebry for Ap i skytefeltsaken

Hamar : Arbeiderpartiets stortingsgruppe har fått mer hodebry i spørsmålet om det planlagte Regionfelt Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stort lettere er det ikke etter at Troms Arbeiderparti sier nei til feltet og mener Forsvarets behov kan dekkes i Troms.

Utfallet av stemmegivningen fra Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter vil være avgjørende for etableringen av skytefeltet i Hedmark. At Troms Arbeiderparti - som har to representanter på Stortinget - sier nei til Regionfelt Østlandet, begrunnes blant annet med en frykt for at militære avdelinger vil bli flyttet fra Troms til Sør-Norge.

- Det er dessuten god forsvars- og miljøpolitikk - og ikke minst god økonomisk politikk - å satse på de skytefeltene som allerede finnes i Troms, framfor å bruke penger på et nytt skyte- og øvingsfelt i Hedmark, mener lederen i Troms Arbeiderparti, Paul Dahlø.

Det er ikke endelig avgjort når Arbeiderpartiets stortingsgruppe skal drøfte skytefeltsaken. Flere representanter har fortsatt ikke tatt standpunkt til hvordan de vil stemme når saken skal behandles av Stortinget 25. februar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media