Hodejegere beskyldt for sexsjikane på jobben

Ansatte i rekrutteringsbyrå refset arbeidsmiljøet.

ARBEIDSGIVERENS ANSVAR: Det er opp til arbeidsgiveren å forebygge og håndtere mobbing og trakassering på arbeidsplassen. Arbeidstakerne er også pliktige til å bidra til et godt arbeidsmiljø.  Illustrasjonsfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD
ARBEIDSGIVERENS ANSVAR: Det er opp til arbeidsgiveren å forebygge og håndtere mobbing og trakassering på arbeidsplassen. Arbeidstakerne er også pliktige til å bidra til et godt arbeidsmiljø. Illustrasjonsfoto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Hva sier jeg hvis sjefen prøver seg?

(Dagbladet.no): Et av Norges største rekrutteringsbyråer rystes nå av en sexsjikaneskandale, ifølge Dagens Næringsliv.

15 prosent av de ansatte i konsulentselskapet Mercuri Urval (MU) oppgir i en intern undersøkelse at de har vært utsatt for uønsket seksuelle oppmerksomhet på arbeidsplassen.

Selskapet, som ble startet i Sverige i 1967, spesialiserer seg nettopp på rekruttering og personalutvikling. De har 800 ansatte fordelt på 24 land, omkring 60 personer er sysselsatt i Norge.

SykmeldtEt anonymt varslingsbrev til bedriftens svenske toppsjef  i høst, gjorde at selskapet selv satt i gang en intern granskning.

Ifølge rapporten DN har fått tak i, er 40 prosent av de ansatte i selskapets kontorer på Østlandet kritiske til ledelsen. I tillegg kommer sexsjikaneanklagene.

Arbeidsforholdene har ført til at flere av dem som jobber i selskapet, har vært sykemeldt, og noen har sluttet, ifølge kilder avisen har snakket med.

Ansatterepresentant i MUs styret, Dag Vevatne, er den eneste i selskapet som ønsker å kommentere saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer