Hodeløs jente drept av mamma

Stefar kappet av hodet med en hekkesaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden ble en liten jente uten hode funnet langs veikanten i Kansas City i det sydlige USA. I går ble saken endelig løst, melder AP.

Jentas mor, Michelle M. Johnson (30), er siktet for drapet på datteren. Selv sier hun at det var jentas stefar, Harrell Johnson (25), som drepte fireåringen. Han skal ha sparket henne i hodet og deretter kuttet det av med en hekkesaks. Stefaren er også siktet for drapet.

Liket ble funnet 28.april 2001 nær et veikryss. Et par dager senere ble hodet funnet pakket inn i en søppelsekk. De neste fire årene gikk hun under navnet Precious Doe (Dyrebare N.N.). Torsdag ble hun identifisert som Erica Michelle Marie Green.

- Vi har endelig fått en avslutning på saken. Vi har fått et navn på den lille jenta vi tidligere bare kjente som Precious Doe, sier politisjef James Corwin.

Bestefaren sto frem?

Det var et tips som førte til identifikasjonen av Erica og gjennombruddet i saken. Tipset skal ha kommet etter at Alonzo Washington satte inn en ny etterlysning i lokalavisene. Washington arbeider for å skape større bevissthet om savnede svarte barn, og har lenge etterforsket saken om den hodeløse jenta.

- Det plager meg at noen kan kvitte seg med et barn, og folk bare glemmer det, sier Washington. Han sier at bestefaren til en av personene i saken tok kontakt med ham og etterforskerne forrige helg.

Bestefaren, som skal ha snakket med politiet på et tidligere tidspunkt, har gitt politiet bilder av jenta samt hårprøver fra både Erica og moren.

Alle foto: Scanpix
Alle foto: Scanpix Vis mer

Verken politi eller påtalemyndigheter ønsker å bekrefte dette. Washington vil heller ikke kommentere dette nærmere.

Kjenninger av politiet

Familien bodde egentlig i Oklahoma, men holdt til hos venner i Kansas City da Erica ble drept. Begge var da etterlyst av politiet.

Moren fortalte i retten hvordan ektemannen hennes skal ha sparket til Ericas hode. De skaffet ikke legehjelp, ettersom begge var ettersøkte av politiet.

Barnet døde to dager senere, og paret bar først kroppen hennes til en parkeringsplass ved siden av en kirke, og deretter gjennom en skog. Der kuttet stefaren av hodet til jenta med en hekkesaks, sier politiet.

- Nå er kausjonen for Michelle Johnson satt til 500.000 dollar. Hun vil bli fraktet til Kansas City så raskt som mulig, opplyser aktor Michael Sanders.

Johnson har både tyveri og forfalskning på rullebladet. Ektemannen er dømt for flere lovbrudd, deriblant væpnet overfall og besittelse av en avsagd hagle.

Nå kan hun finne fred

Arrestasjonene er godt nytt for folket i Kansas City.

Billy Stegall, en pensjonert postmann, fant hodet til Erica i 2001. Siden den gang har han oppsøkt stedet for å be.

- Dette er en dag jeg har sett frem til. Jeg ba Herren om å si hvem hun var så hun kunne finne fred, fordi hun hadde ikke fred og jeg hadde ikke fred, sier Stegall.

Innbyggernes spontane minnesmerke bestående av blomster, dikt og teddybjørner på stedet Erica ble funnet, ble for en tid tilbake erstattet med et permanent minnesmerke i en park like ved. Torsdag morgen ble det funnet en håndskrevet lapp der, mellom alle blomstene og ballongene. På den sto det: Mitt navn er Erica Michelle Maria Green.

Erica? Jenta på dette bildet skal være Erica. Men politiet i Oklahoma tror det kan være kusinen hennes.
Arrestert: Moren og ektemannen er arrestert for drapet på lille Erica.