Hodeløst lik i Tigris

Fingeravtrykk fra det hodeløse liket som er funnet i elva Tigris i Irak, ble i går kveld sendt til Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drepte mannen kan være det bulgarske gisselet som ble rapportert halshogd tirsdag. Det var natt til i går et hodeløst lik ble funnet i Tigris, i nærheten av byen Mosul i Nord-Irak. Irakisk politi overlot liket til amerikanske militære. Den hodeløse kroppen var kledd i en oransje overall. Islamister i amerikansk varetekt blir ofte kledd i slike overaller, men kidnapperne har også begynt å vise fram sine ofre i samme type klær. En amerikansk militærtalsmann sa i går kveld at det var umulig å si om den hodeløse mannen var en av de to kidnappede bulgarerne.

Bulgarerne blir

Georgi Lazov (30) og Ivailo Kepov (32) forsvant 27. juni. De arbeidet med å frakte biler fra Bulgaria til Mosul i Nord-Irak, og er ikke politisk involvert. Kidnapperne forlangte at irakiske fanger skulle løslates for å spare de bulgarske sjåførenes liv. Bulgaria har 471 soldater i Sør-Irak, med base i den hellige byen Karbala. Den bulgarske regjeringen sier de vil bli i landet så lenge som nødvendig.

Tidsfristen gikk ut

Tirsdag sa en irakisk gruppe som angivelig skal være ledet av jordaneren Abu Masab al-Zarqawi, at den hadde drept en av de to bulgarerne. Tv-kanalen Al-Jazeera mottok en video av henrettelsen, men det var ikke klart hvem av de to bulgarerne som ble drept. Onsdag gikk tidsfristen kidnapperne hadde satt for den andre bulgarerens liv ut. Ingen fanger er blitt løslatt, men det er heller ikke kommet meldinger om at kidnapperne har gjort alvor av sine trusler.

BULGARSKE GISLER: Georgi Lazov (t.v.) og Ivailo Kepov ble vist fram i en video for noen dager siden. En av dem er drept, men det er uklart hvem.