Hodeløst lik trolig tysk

LUSTER (NTB): Lensmannen mener det er sannsynlig at den døde mannen som ble funnet i forrige uke ved Sognefjellsveien i Luster i Sogn tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan være selvmord, men vi utelukker ingenting, sier lensmann Asle Karoliussen i Luster i Sogn og Fjordane til NTB.

  Politiet fant store mengder emballasje fra beroligende medisiner og tauverk like ved stedet mannsskjelettet ble funnet sist lørdag. Fire dager tidligere ble det funnet en hodeskalle i veikanten. Foreløpige undersøkelser tyder på at mannen er mellom 20 og 60 år.

  - Tablettene er tyske, og flere toalettartikler har tyske navn. Dette tyder på at mannen er tysk, eller fra et tysktalende område, sier Karoliussen.

  Skjelettet er sendt til Gades institutt i Bergen for rettsmedisinske undersøkelser. Benklær, skjorte og en genser er sendt til Kriminalpolitisentralen (Kripos) for undersøkelser.

  Lensmannen tror mannen må ha forulykket tidligst i september i fjor.

  - En lignende jakke mannen hadde på seg, kom i salg hos Dressmann først i september i fjor. Vi tror derfor at mannen kjøpte en Dressmann-jakke tidligst på den tiden. Men dette vil vi undersøke nærmere.