Hodepine for Glimt-treneren

BODØ (Dagbladet): Dag Opjordsmoen kan saktens trenge medikamenter. Glimt-krisa har ført til hodepine for langt flere enn klubbens ferske trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutta i TV2-sporten har fyrt godt oppunder. Ekspert Erik Foss har dømt ham Blodstrupmoen og slått fast at noen passer til å trene tippeligalag - andre ikke. Totningen Dag Opjordsmoen er like uvillig til å akseptere hetsen som han er til å gi opp:

- Flåsete kommentarer gidder jeg ikke å reflektere over. Og motgangen skal jeg takle i samarbeid med gutta på laget, slår Opjordsmoen fast.

Nedtur

1999 var året Glimt skulle kjempe om medaljer. Raufoss-trener Opjordsmoen skulle lage Glimt-festen. 43-åringen framsto som en ekte fotballfilosof.

  • I dag har Glimt sluppet inn 30 mål på 11 kamper, desidert mest i Tippeligaen.

Forklaringen

Åtte poeng gir en suveren siste plass for første gang i løpet av de sju sammenhengende sesongene Glimt har spilt i Tippeligaen.

  • Tilskuertallet har sunket fra 5000 til 2800. Og eks-trener Trond Sollied hevder at gultrøyene verken evner å forsvare seg eller angripe.

- Hva gikk galt Opjordsmoen?

- Vi spiller urytmisk. Dessuten er vi elendige i duellspillet foran eget mål. Omtrent 20 av 30 baklengsmål har kommet slik, sier han.

- Er du for «soft» for Tippeligaen?

- Min lederstil er ikke autoritær, det er korrekt. Men jeg er ferdig den dagen jeg ikke har autoritet.

- Trekker du deg dersom Glimt taper mot KIL i kveld?

- Det er ikke et tema i klubben, sier Opjordsmoen, som neste helg leder Glimt borte mot et annet bånnlag - Skeid.